ahojte, asi pred mesiacom som sa dosť nepekne poškrabala a teraz mám z toho na stehne dosť hrubú a asi 4-5cm dlhú jazvu.. najprv som ju zanedbala, len som si ju vymyla vodou, a ono sa mi to potom zapálilo. Tak som ju dezinfikovala a po pár dňoch sa to zlepšilo, a začala sa hojiť. Teraz už je celkom zrastená ale je strašne tmavá, tmavočervená až fialová a dosť to vidno. Teraz je síce zima, ale keď sa oteplí tak sa bojím, že si ani nebudem môcť obliecť niečo kratšie. Neviete o nejakom produkte, ktorý by tu jazvu rýchlejšie zahojil a zosvetlil?
Tmava jazva
jazva je stale rovnako tmava, vsimam si ze meni farbu podla teploty, napriklad ked vyleziem zo sprchy a je mi zima tak je uplne az fialova, ale zasa ked lezim v teple tak je svetlejsia, ruzova. Samozrejme viem, ze mi uplne nezmizne, ved to bola dost aj hlboka rana, len chcem aby aspon trochu vybledla, ze ju nebude tak vidno :/ skusim tie kremy
ahoj... ja mam take iste po znamienkach...tmavofialove boli, teraz su tmavohnede... chodim s tym na laser ako na hodiny klavira a nic, doktorka mi povedala, ze sa s tym nic robit neda, proste sa mi tam urobila taka pigmentacia... bieliace kremy su este slabsie ako laser, poctive nanasanie contratubexu a silikonovych gelov u mna 0 bodov... ale ja mam tie jazvy uz rok, takze u teba je este sanca mozno, ze zblednu, ze tam mas len tie cievky, co sa vytratia... ja keby som vedela, tak si to ani nedam robit, ale co uz.. ja mam po celom tele... asi som ta nepotesila, daj vediet, ak by ti nieco zabralo :)
mme celkom zabera ale pochybujem ze ti ta jazva uplne zmizne. Tu ide hlavne o vybielenie, tak isto vybieli aj jazvicky po akne ale tiez len vybieli, nezmiznu uplne. je to beh na dlhe trate.
Contractubex mi na jazvy moc nezaberal, vyhodené peniaze, iné som neskúšala, ale jazvy samozrejme blednú... Len to môže trvať aj pár rokov.
masticka contratubex stoji okolo 7€, pachne po cesnaku ale zvyknes si alebo ak si na koznom das predpisat dermatix to je zase silikonovy gel na jazvy, tusim sa zan nic nedoplaca ale bez receptu stoji okolo 40€
porad sa v lekarni