Fotenie s mobilom Samsung Galaxy Y Duos

Príspevok v téme: Fotenie s mobilom Samsung Galaxy Y Duos
7yspied

bola by som rada keby mi odborníci povedali ako je možné že ked fotím fotoaparátom
1/prečo mám malé fotky ked mám nastavené najvacsie rozlíšenie 2048x 1536,čo robím zle.

2/čo znamená a/maticové fotenie
b/bodové fotenie
c/Vyv.na stred

viem je to tam vyzobrazené ale predsa

odfotila som troma týmito sposobmi pohár na stole žiaden rozdiel len vo svetle, kedy sa ktoré použiva na nete som o tom nič nenašla.

Prečo mi foti niekedy na malé fotky niekedy mám velké a nenastavila som si zmenu v mobile, maličké fotky potom vojdem na net pozriet tie isté fotky na druhý den už su zas velké, niečo v compe zle mám nastavené ked aj napriek najvacsiemu rozlišniu mám maličké fotky a nič som si neprestavila.

dakujem

Magy

to co pises mi nedava ziaden zmysel, mas to cele jeden velky chaos, nic v zlom ale pises ako retard, jedno cez druhe.
musel by som to vidiet nazivo alebo min. cez teamviewer

7yspied

dakujem,ale ako je možné ked mám nastavené najvacsie rozlíšenie na compe mi ukazuje ako malé potovm o dva pozrela som a už mala som velké.

a ako mám nastavit clonu ked fotím 1/sceneriu
2/skrinu,obraz

kedy ktoré.

a mám si nechat nastavené to najvacsie rozlíšenie?

len som nedostala odpoved prečo napriek nastaveniu najvacsieho rozlišenia mám malé fotky????v čom je problem,to že je to náhlad v mobile to ok ale prečo na compe malé fotky-niekedy potom tie isté ako velké

Magy

pokial mas nastavene navyssie rozlisenie, fotky sa VZDY ukladaju v tomto rozliseni. (samozrejme ak je dostatok miesta v pameti/na SD karte).
fotky sa ukladaju do adresara DCIM, prip. Camera.
zaroven s tym sa ukladaju aj nahlady, optimalizovane na rozlisenie tvojho displeja (240 x 320). to budu zrejme tieto mensie fotky, o ktorych hovoris.
to co opisujes v bode 2 je ostrenie a clona, nie fotenie. to znamena, ze menis filozofiu ostrenia a nastavovania automatickej clony. mobily totiz manual ako zrkadlovky nemaju. rozne rezimy ostrenia sa vyuziju, ak mas napr. komplexnu scenu (vela ludi v roznych vzialenostiach pomerne blizko fotaku a na pozadi nejaka prirodna sceneria.)