Ahojte
ani neviem ako zacat, jednoducho citim velky tlak..
studujem ucitelstvo v kombinacii anglictina a francuzstina, ale v dnesnej dobe a s mojim pristupom si nie som ista ci najdem v tomto obore uplatnenie ..
situacia na trhu prace je uz tak zalostna ze sa clovek musi obavat o svoju buducnost..
problem je ze ucitelkou nechcem byt, nejde ani tak o plat ale o to, ze sa necitim na taketo povolanie, jednoducho viem ze s detmi by som nevedela pracovat..
jazyky som si vybrala preto, ze mi boli najblizsie, aj ked som donekonecna zvazovala studium inych odborov ( aj som si dala prihlasky a prijali ma) a mali aj urcite lepsiu perspektivu, no nakoniec som si vzdy povedala, ved by ma to nebavilo, a nezvladla by som to, nemam na to a tak som ostala pri starych dobrych jazykoch..mohla som zvolit este tlmocnictvo/prekladatelstvo avsak to sa mi zdalo narocne, tak preto som si vybrala ucitelstvo ..
ale pocas celej tej doby uvazujem co ja s tymi jazykmi mozem robit ak nechcem ucit? dnes sa jazyk bezpochyby vyzaduje uplne vsade ale vacsinou propritom aj nejaka odbornost v urcitom smere.
ja uz neviem ci som len taka pesimistka no problem je hlavne ze som nepriebojna, ticha povaha, takze pri rade tipu ze sikovny clovek sa uplatni vsade mam akosi pocit, ze ja sa tam nepocitam najma koli malej pribojnosti
co si o tom myslite? rada by som pocula nejaky nazor nezainteresovanej osoby ( aj ked uz si viem predstavit ako am zjazdite, usudzujuc z reakcii na tomto fore :D )