Nazdar,rozmýšlal som tak ,ze ci strach má aj niake pozitívne účinky? Napriklad ,ze niaka nová skusenost? Popripade nejaké hormony sa vyplavia do tela?
Má strach aj nejaké pozitívne účinky?
Hej, ja zase kvoli strachu este nemam nejaky kriz na strome popri ceste :D
I ked ....
Ale zase mierna absencia strachu mi pomaha, ked reklamujem nejaku sluzbu/tovar, lebo mam pud sebazachovy ovela dalej, ako reklamacne oddelenie a v (takmer) absolutne kazdom pripade sa radsej vzda.. (ja to beriem ako trollovanie, nemam co stratit, takze idem hlavou proti muru)
Dnes ma nasral TELEKOM, ked mi cenzuroval internet (cely google a jeho sluzby) !! Tak si to niekto vypije...
lost má pravdu. Nebyť strachu, tak si už dávno podrežem žily, takto ich len hľadám a netrúfam si k nim:) Takže vďaka strachu možno aj celkom často prežiješ - a to je občas fajn, nie?
podla mna to je ochrana obranný mechanizmus , ktorý ta upozornuje pred niečim čomu by si sa mohol mal obránit,niečo čo ti može ublížit, zničit, poškodit.
ak by nemali strach, nikto by sa nebal hrat rusku ruletu.. :)
ale predovsetkym by nasi predkovia nemali strach ist tam, kde by dopadli tvrdo (tmave jaskyne, boj s mamutom s holymi rukami a podobne..)
a hej, alkohol vedie, cize predsa si len "niekto" nasiel sikovnu cestu, ako obist ludsku inteligenciu, hlupost zvytazila :)
:D tak hadam kvoli inym vlastnostiam sa ludia nezabijaju:D
Ste sa v škole neucili že vďaka strachu prežijeme nebezpečné situácie? Zvýšený adrenalín, pozornost, rychlost atď. Utfg