Vynechávanie antikoncepcie

Príspevok v téme: Vynechávanie antikoncepcie
Veronika_27

Ahojte,
prosím vás, v poslednej dobe som mala dosť hektické a stresové obdobie, tak sa mi stalo, že som si zabudla vziať tabletku, snažila som sa poistiť aj budíkom na telefone no často som ho len vypla a zabudla naň, ale potom som si semtam spomenula neskôr a rýchlo ju vzala. Stávalo sa mi to tak cca 2 razy do mesiaca, no teraz som si už dokonca pomýlila dni a vzala o jeden deň skorej ako som zvyknutá brávať... čo s tým teraz? :/

Veronika_27

Možno to nezodpovedné je, ale ked ich už musím brať, ja by som bola najradšej bez nich.... A tieto výpadky mám len posledné obdobie, a keďže neviete či sa mi nestalo niečo pre mňa dôležité, tak je asi ťažko usúdiť, či som až taká nezodpovedná a či to nemalo aj svoje opodstatnenie...

Takže potom skrátim dobu neužívania podľa potreby, ďakujem za radu

Tabbinalka

Zdá sa mi vysoko nezodpovedné jednoducho zabudnúť tabletku...ale na názor si sa nepýtala..
ak mávaš takéto hektické obdobia plné stresu,ako každý jeden z nás, prečo si nedáš predpísať krúžok?
v pondelok večer vložíš a 3 týždne v pondelok vyberieš, krámuješ, zasa v pondelok vložíš...
ja by som bola viac vystresovaná z tých vynechaných tbl
a to, že si ju začala brať skôr, nevadí...na čo k HAK dávajú tie príbalové letáčiky?

Kvety zla

nie, nemozes. neviem ako to mas "zauzivane" ked stale zabudas brat tabletky... ak chces zmenit den, musis zacat brat tabletky SKOR, nie neskor - 7 dnovu pauzu skratis, nie predlzis. cize to mozes urobit tak ze budes mat jeden mesiac iba jednodnovu "pauzu" a zacnes brat tabletku klasicky v den, kedy si bola zvyknuta.
a samozrejme, ked zabudas tabletky, moze ti to super rozhadzat organizmus a cyklus, mozes zacat krvacat v strede blistru a nie si dostatocne chranena voci otehotneniu.

Veronika_27

Toninka, dakujem za reakciu, ale to viem, ze treba hned vziat ako to cloveka napadne, lenze raz som uz bola v takom strese, ze som zabudla aj dva dni za sebou :/
No a teraz najnovsie nieviem co s tym, ked som zacala brat tbl o den skor, co mi nevyhovuje, lebo uz som mala zauzivane spamati dni, ked som tbl vziat mala, kedy zjest poslednu, kedy dostanem menstruaciu bez toho, aby ma to prekvapilo :) takze rozmyslam ci od noveho mesiaca mozem brat znovu od toho dna, ako doteraz

toninka

ahoj veronika,tabletky ber dalej kazdy den.ak ked ju zabudnes jeden den hned ako si spomenies zober ju,a potom hned tu ako mas brat..