Tak som tu zas a znova, tentokrat moje stena na mna steka, niekedy aj zavrci. Ked mu nieco kazem (na miesto, pod sem) alebo ked ho hresim, ze nesmie cikat doma. Co ma toto znamenat?
Steniatko na mna steka
ved to je dobré že šteká len sa bráni protestuje, sa musi naučit kde su jeho limity.musi citit ty si jeho pánom nebude si svojvolne cikat kde chcea robit čo chce.nebude on robit z teba sluhu ale on bude tvojim sluhom.
musiš rázne ked niečo zle urobí, ale potom hned ho sučasne aj zahrnut laskou aby sa utvrdil že ti može verit, že ho máš rada,že sa može na teba spolahnut a verit ti,vela ho mojkaj a rázne pristupovat, kde treba cikat a ako sa má správat.
poznám pripad ked malého vlčiaka od narodenia do postele brávali, dens velké hovado spí s nimi na posteli na zemi nie je schopnýuž ho tažko prevychovat.
Dakujem vam za odpovede, chvala bohu sa to zlepsilo. Niekolko raznych zakazov, ignoracia a naozaj, netvrdim, ze to uz vobec nerobi, ale viem to zvladat. Tolko veci sa este musim naucit, ako mu porozumiet, ako si najst spolocnu schodnu cestu. Myslela som si, ze som na psa pripravena, ale teraz zistujem, ze kym nezazijes, nevies :D Ale samozrejme, nelutujem toto rozhodnutie, cloveka to posuva dalej.
Aj náš malý takto dáva najavo "svoj názor", ja som mu dala najavo, že do mňa sa nevrčí (lebo popritom aj hryzie)- ráznym pokynom "fuj to" a chvíľu sa s ním nebavím, resp. nevšímam si ho. on sa potom začne akoby vtierať a väčšinou je už dobre, spravím to aj niekoľkokrát za sebou, keď si nedá povedať. tiež som amatér, ale asi treba trvať na svojom. a keď vrčí pri hre, to ho neobmedzujem...
A co by malo podla teba robit? Spievat, alebo pocitat nasobilku?
tina, vidiet, ze sa snazis tvojmu havinkovi porozumiet a ze sa mu venujes, super! myslim, ze to stekanie nie je take zle znamenie, zrejme sa uz otukava a strach a neistota ustupuju. :)