Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu.
Jedno obdobie ma začal bolieť zub, najskôr menej, potom viac, pri studenom, sladkom a pri nadýchnutí s otvorenými ústami vonku. Vždy po 4-5 dňoch bolesť prešla tak som myslela že už je dobre, a opätovne začal zub bolieť. Takéto intervaly trvali asi mesiac, tak som zašla k zubárke. Myslela som že ma bolí zub , ktorý mi dva mesiaca pred tým plombovala, nakoniec spravila iný a bolesť prestala. Povedala že mi zub odumiera, tak mi ho vyvŕtala a nechala otvorený až na mesiac! Nejakým malinkým drôtikom mi doňho vtedy špárala, bola to strašná bolesť. Bolo to vyťahovanie nervu alebo čo mi mohla robiť? Povedala že už bolieť nebude a keď prídem, zaplní mi ho. Dnes mám týždeň pred termínom a zub začal bolieť. To mi bude robiť koreňovú výplň? Bolí to?
Nikdy som sa zubárov nebála, no teraz sa akosi začínam báť.
Otvorený mŕtvy zub
Neviem čo mi robila, nič mi nepovedala iné, len že už bolieť nebude a mám prísť na termín čo mi dala. Ale strašný zápach mi ide z toho zuba. Neviem čo mi bude robiť s tým zubom keď tam prídem a trochu sa bojím že to bude bolieť. A čo ti potom po 3 dňoch spravila? zaplombovala či tú koreňovú výplň?
Nečistila ti len kanaliky? Mne to tiež robila a bolelo ma to... A mala som v zube hnis tak mi ho tiež nechala otvorené nech mi to vyjde vonku (bolo mi to nechutne) ale nechala mi to tak iba 3 dni