čo sa smie dať do nákladov pri podnikaní v drevovýrobe?
Čo sa smie dať do nákladov pri živnosti?
Do nakladov si mozes dat vselico, vlastne vsetko, co je tvoj naklad, no cim viac das do nakladov o to mensi budes mat vynos, teda zisk.
Môžete si dať do nákladov v podstate takmer všetko, napríklad si aj kúpiť topánky do lesa a označiť ich ako pracovnú obuv alebo priamo všetko pracovné oblečenie aj ochranné pomôcky ako napr. v tomto inak veľmi fajn obchode www.bequem.sk , či sa to už použije na prácu predsa nie je až tak podstatné.
tak isto ako oblek, polokosela, ved to je REPREZENTACIA zivnostnika/firmy..
alebo mozem ist na danovy urad nahy?
neviem co je drevovyroba, ale aku mas uctovnicku? :)
hm, je to komplikovane, ale dnes sa dava do nakladov "webova stranka", vid stranka lesy za 700 000 EUR.
myslim ze by si si aj ty mohla kupit stranku, tak za "dvacku" no nie? :D
inac fakt neviem co ine poradit, asi fakt jedine drobnosti (co najviac, mas na to pravo!) co pouzivas v praci, neviem co, napr ak by som bol stolar, dal by som tam aj ceruzku.
telefon?
cize mozem zabolat babke, kecat 1 hodinu a potom sa jej spytat, Babicka moja, chces kupit drevo?. - Nie. Ok.
podla mna sa to klasifikuje ako biznis hovor, s extremnym zaujom o klienta.
Inak by bolo trestne sa opytat v restauracii, ze ako sa mate, lebo je to osobne :D
by ma zaujimalo, nemyslim ako utok na mate59 teba, ze preco neuznavaju monterky? to akoze nie je naklad? da sa pracovat bez monterok? potom ked mi na smradlave prsty (mydlo neuznaju) padne drevo, nemam kvalitnu obuv, pride danovak ma osetrit?
preco toto prenasaju vsetky bremena na zivnostnikov?
alebo ich chcu donutit aby si skupinka zivnostnikov z ulice otvorila offshorku ?
som z toho debil! :D ale aj tak ti dakujem..
ale aj mobil dáš do nákladov,ak máš na kredit,dáš mesačne istú čiastku.
ak sa jedná o pevnú linku, musíš ju prepísat na firmu, vtedy možno ju dat celú do nákl.Jednoduchšie je prefakturovat z pevnej linky len určitú čast nákladovej sumy a zvyšok nechat na súkr. účely.
montérky zrovna nie som istý, či áno,pre zamestnancov určite áno,ale ošatenie si nedávaj do nákladov.Ale napr. kufrík na rozne papiere áno.
aha,takže klasická pevná linka, nie ..
absolútne sa v tom nevyznáám :D