Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nedostatok empatie

innerworld

Larita: Vztah by sa nam rozbil tak ci tak. Viem to,iba by to dlhsie trvalo. Mna len trapi to,ze ja som nemala pochopenie prenho a este v tych zlych casoch som mu vyhodila na oci veci z minulosti, s tym,ze ich nemusime riesit teraz, ale aby na to myslel. To som nemala robit. Nemala som do toho vrtat. Bola som prilis zbabela povedat koniec asertivnejsim sposobom, tak to urobil on. Vysledok? Vsetku vinu pripisal sebe.

Ako si mam vysvetlit,ze aj napriek tomu,ze som ho poziadala,aby mi on nieco vytkol,tak tak neurobil?

Larita

Zalezi na tom, ci Ti takyto postoj sposobuje utrpenie, alebo Ti to zasahuje vyrazne do zivota...
Zrejme sa deju rozne veci okolo, ktore by inych zruinovali psychicky, a tym ze to ustojis, si vlastne v pohode...
Vztah sa moze rozbit hocikomu a znamena to ze asi k sebe nepatrite.
Zober si ze kolko ludi nezvlada psychicky ani bezne povinnosti, takze si na tom dobre...si myslim.

anjelik*

Záleží na tom, čo konkrétne si pod ľútosťou predstavuješ. Pretože ak by povedzme niekto vedľa mňa plakal, tak to posledné, čo by mu pomohlo, by bolo, aby som plakala s ním. Podobné sa zosilní a tak k jeho vlastnému žiaľu mu ja doložím svoj. Ak má potenciál zvládnuť ten svoj...môj by ho už mohol ale *doraziť. :o) A to rozumná bytosť predsa nerobí.
Iné je ovšem kategória súcitu. keď cítiť súcit znamená mať pochopenie pre toho druhého, pre jeho slabosť a zlyhanie. Ale opäť , nepomôže, keď by si sa aj ty otvárala jeho/jej depresii a žiaľu. Treba zostať pokojný a nezasiahnutý. Pokoj je ďaleko hlbší a tak mu tento tvoj obraz pomôže viac ako okato prejavená ľútosť. Či je to akceptovateľné, takýto postoj, to už si zistila sama. :o)))

innerworld

ebi77777777: To som teda vela vyriesila. Ublizila som tak priatelovi,ked ma najviac potreboval. Jednoducho som si nenasla spravny sposob ako sa vyventilovat a teraz za to nesiem dosledky. Ako si mam odpustit?

ebi777777777

Zaujímavé veľmi, a hlavne to, že si to uvedomuješ, lebo tí ľudia čo sú ozaj bez chrbtovej kosti a úplne bez empatie, si tieto stavy neuvedomujú, myslia, že je to úplne normálne ako sa správajú.
Ja si myslím, že tvoj mozog takto rieši nahromadené problémy, proste vypol v tomto smere.