Zvláštna internetová doba sociálnych sietí

Príspevok v téme: Zvláštna internetová doba sociálnych sietí
BajaGirl

Ahojte , názov už asi niečo napovedá , no mám chuť sa trochu vyrozprávať . Mám 17 rokov , no asi nepatrím medzi moje rovesníčky ,ktoré milujú sociálne siete ako facebook , pokec , skype atď . Ja mám rada šport , tanec , čítanie kníh atď . Na tých sieťach som , pretože sa tam riešia veci do školy , inak by osm to už dávno zmazala. To pre info :)
V poslednom čase však mám ,že ľudia začínajú viac žiť na internete ako v reálnom živote . Píšu tam o všetkých činnostiach , pocitoch , dávajú tam fotky snáď každý deň , riešia sa tam vzťahy , rozchody , čokoľvek ....
Vadí mi to však pre jednu vec . V lete mi tam napísal chalan . Poznala som ho aj z videnia a potom sme si začali rozumieť . Videli sme sa pár krát , možno z toho niečo bude . Píšem si tam s ním hlavne keď je mimo mesta - študuje .
Ale v poslednom čase mám nervy na celý internet . Lebo mám pocit ,že ke´d si s ním hodiny cez niektoré dni píšem ,tak ani nemá chuť na stretnutie . Je akoby pohodlný , veď rozprávať sa možeme cez net a keď by bol volný byt a možeme byť sami , tak pojde .
Teraz si asi vačšina povie ,že som naivná a že ma chce len pretiahnuť , nemá záujem atď .
Povedala som mu , že mi vadí ,že si len píšeme , a že nechápem ,prečo sa nerozhýbe ,keď mi stále opakuje ako mu chýbam .

Nechápem to , ja osobne si myslím , že keď niekto s niekým chce byť , tak s ním je a nie na nete ,ale v REÁLI . Takto upadajú aj priateľstvá , večer nikto nejde von , lebo je na nete ...

Mám pocit ,že už je doležitejšie , čo ti kto lajkne na facebooku a či tam máš čo najviac priateľov , najkrajšie fotky , vtipné statusy , ako to , čo človek može prežiť naozaj - nie cez hlúpy internet ...

kecup

mne ide najviac nanervy ze ludia tam vypisuju ako sa nudia a neviem co vsetko ale zavolas niekoho von na kavu radsej bude doma hnit.... ako mi len chybaju krasne stare casy mali sme nadherne detstvo cele dni v lete sme boli od poobedia do vecera vonku s kamaratmi aj 10 nas bolo z celeho sidliska....dnesne deti to nezaziju....dakujem za tie nadherne casy bola to parada :-)

tribuluss

Ahoj, pači sa mi tvoj prispevok. Ano socialna siet je ako choroba, stava sa sucastou kazdodenneho zivota. Facebook, Twiter a podobne si casto dopidujes cele dni a zbytocne. Ale teraz som cital ze buduci rok prichadza nova socialna siet s nazvom Lulter ktora bude o realnych stretnuti tak mozno sa dockame noveho pohldu na stretnutia od socialnych sieti.

Mimulus

nirvana ja som sa to vždy učil tak, že aj že je to tak aj pri týchto výrazoch. A videl som to používať veľa ľudí. Ale nie v internetovom styku.
Ale možno máš pravdu - musím asi prehodnotiť prácu učiteľov. A ďakujem :)

nirvana

Plyš som čítala, v podstate dobrá kniha ale strašne zle sa mi čítala, keby ju nepisal Hvorecky tak ju ani nedocitam. Myšlienka je fajn. Nie je problém ju kúpiť. Viac sai páči Silný pocit čistoty. Mimulus, ked pises Svoj, Sebe a pod. ma tam byť malé zaciatocne pismeno, to nie je ako Váš, Vám atď.

Mimulus

Je to veľmi smutné ale dnes už komunikácia z očí do očí prakticky zanikla :( Ani ja sa s tým nikdy nedokážem zmieriť. Priateľstvá sú podmienené profilom na fb, korešpondencia už pomaly zanikla a ľudia sa už pomaly nedokážu vyjadrovať v bežnom styku. Jednoducho zaniká gramotnosť, všetky hodnoty, ktoré existovali strácajú Svoju silu a Svoj význam.

...aké krásne bolo voľakedy čítať ľúbostné listy... :)

summit

Tiež som z tejto mladej (de)generácie. Zaregistrovaný napríklad na facebooku som, viac menej z "donútenia". Na jednu stranu, musím uznať, je to výborná vec, ako vlastne aj celý internet a všetky technické vymoženosti... Riešim tam školské veci, dohadujem sa napr. na stretnutiach. Tiež mi to umožňuje byť v kontakte s mnohými ľuďmi, ktorých poznám, lebo bývam trošku mimo.

No a na strane druhej... Je to zabijak času a kontaktu medzi ľuďmi. Toho pravého kontaktu.