Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preháňadlá na chudnutie?

Príspevok v téme: Preháňadlá na chudnutie?
8saskia8

včera na silvestra sme sa strtli taká veľká partia..a som mnou sa dala do reči jedna holka , ktoru poznam len tak z videnia.. neuveriteľne schudla..od jesene vraj 35 kg..povedala správa výživa atd..aale čo ma zaujalo, že spomenula preháňadlá, že to patrilo k tiež významnej časti. bolo mi trápne sa jej pýtať..ale nebolo to zbytočné? a k tomu hrozne nepríjemné ? nefungujú preháňadlá len na hrubé črevo? ako viem, tak v tenkom sa všetko rozkladá a vstrebávajú sa látky..cukry tuky a všetko.a tak by to bolo zbytočné, ked sa už všetko čo pojedla vstrebe.. či preháňadlo " prebehne" aj tenké črevo ? som nejako mimo..dakujem .

tbl555

Schudnúť sa tak dá, pretože vylúčiš nestrávenú potravu. Ale preháňadlá sa naozaj nemôžu užívať dlhodobo, nie preto, že je to "chémia", ale preto, že ti to poškodí celý traviaci systém, nerovnováha iónov, stavy horšie ako na začiatku - zápcha, zlenivenie čreva, poškodenie tkaniva...tolerancia ako vyšitá.

odpovedam

Prehanadla na chudnutie? To neschvalujem. To je na urgentne pripady, nie ako relevantna sucast chudnutia. Osobne by som to nikdy neskusala. Neviem, ako presne prehanadla posobia, no "normalny" clovek chudne pomaly, systematicky, s dorazom na pohyb a zdrave jedlo. Bez hladovania. A uz vobec, prehanadlo je chemia, nemoze byt prospesne sa tym dopovat...