Duphaston

RNG

Necakaj od lekarky ze ti to poradi. Ona ti pri problemoch moze predpisat len to, co sa v skole naucila(cest vynimkam)A skolske vyucovsnie ovlada farmacia a medicka "mafia".tj konvencna medicina, ktora vsemozne vyluci rozne konkurencie ich zauzivanym pristupom a prostriedkom.

Nikola123

tak čo mám robiť, ked mi ho doktorka naordinovala? mám ho prestať uzívať?
myslíte ze by na to nejako prisla?

podla mna cyklus už mám upravený, a vôbec by som ho nemusela ani uzivať

RNG

Inac Duphaston je taky "bezpecny", ze ho napr v UK/Anglicku, uz davno zakazali
www.netdoctor.co.uk
Asi mali dostatocne dovody.
A ziadny potravinovy doplnol a su ich desiatky tisicov, v poslednycy rokoch neodvolali. Doplnkovy priemysel pomocou organizacie ako nnfa , kde maju hromady zamestnanych lekarov a laboratoria od vymyslu sveta, si dava ukrutny pozor, aby nedali na trh ani nahodou nieco skodlive. To by nielenze znicilo samotnych vyrobcov(nekonecne sudy) ale poskodilo reputaciu celeho priemyslu.
A na to farmacia a jej prakticky sluha FDA v USA len tak striehne.

Nikola123

rakovina??? čoze? aj ja uzívam duphaston, uz pol roka...aby som mala pravidelnú menštruáciu

ale ze to je až také nebezpečné? to som nepočula...

RNG

Nechapem, preco treba brat skodlive nahrazky progesteronu, ked existuju na trhu prirodne prave progesterony, napr vo forme progesteronoveho kremu, co sa natiera na vnutornu stranu stehien.
Inac na znizenie prolaktinu, hormonu ktory zabranuje otehotneniu je dobry aj mexicky yam, tj jeho zlozka Diosgenin, ktoreho treba na ucinnost denne 200 mg. Dobre doplnky yamu obsahuju(standardizovane) 10% Diosgeninu, tj z nich je davka 2 gramy dobra na rozne hormonalne upravy, od znizenia prolaktinu az na rozne menstruacne problemy a je to vyborna pomocka aj pri prechode a aj po nom.

orchidejka

neziaduce ucinky ani necitajte. ked sa klinicky skusaju lieky tak ich uziva urcitu dobu x-dobrovolnikov a kazdy neziaduci ucinok ktory spozoruju co i len na jednom cloveku sa zaznamena a potom je vysledok aky si si mohla precitat, napr aj v duphastone. ak vsak spozorujes pocas uzivania niektory NU zo spominanych v PIL-ku tak sup za lekarom

anaya

To berieš na podporu progesteronu, však? Ja som brala Utorgestan, vraj ej to to isté ako Duphaston, len na prírodnej báze. Skús sa informovať.