Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

::dilema::

Príspevok v téme: ::dilema::
trc

Zdravím všetkých, ktorí mi skúsia poradiť!
Môj problém spočíva v tom, že mám veľmi vážne obavy, že bude zo mňa otecko . . . Zatiaľ tomu dosť vecí nasvedčuje a naozaj neviem, ako si s tým poradíme, ak to bude pravda.
Moje otázky:
1. Čo by ste robili na našom mieste? Nechali by ste si to dieťa, alebo sa rozhodli pre potrat? Máme 16 rokov, život pred sebou a podľa mňa, by bolo vhodnejšie riešenie ten potrat.
2. Je nutné, aby dal rodič súhlas na potrat ? Je to možné vykonať aj bez neho?
3. Koľko asi tak stojí taký potrat?
4. Riziká?

Držte prsty nech z toho naozaj nič nie je a onedlho sa nad tým len pousmejem.
Za príspevky vopred ďakujem.

Soraja

trc a ak toto prezijeze "v zdravi", ze je to len plany poplach, tak nech si da priatelka predpisat antikoncepciu, a ak nechce sa zatazovat tabletkymi, tak ked pouzivate kondom, tak predtym nez sa spravis sa neurob v nej ale predtym ho vytiahni a mas istotu, ze sa nic nestane

Soraja

trc daj si do vyhladavaca slovo potrat a vyber z toho obrazyk, poviem ti, ked to uvidis, nikdy by si za potrat nebol. Alebo lepsie, pozri si film Nemy vykrik. Tam mas vsetko ako s arobi potrat. Ale poviem ti, ja som ten film videla 13-rocna a keby som zostala aj v 16-tich tehotna, nikdy by som na potrat nesla. Ja viem ste malducky este, ak sa necitite na dieta, je vela moznosti, ale potrat by som nerbila. Ak priatelka zostane tehotna, dajte si rodinnu radu s jej a tvojimi rodicmi a nieco spolu vymyslite. Myslim ze rodicia, aj keby boli nahnevani, tak by vam dost pomohli a vniesli svetlo do vaseho problemu. A dalsia vec, ked uz mate s priatelkou sex, tak pouzivajte ochranu, ak nechcete byt rodicia. To vies, za kazde rozhodnutie nesiete zodpovednost. Treba si to uvedomit pred tym nez nieco urobis.

ramirez

Komplikacie tu uvedene su najbeznejsie, existuje este cely rad daslich a ovela horsich vratane moznosti, ze uz nikdy nebude moct mat dalsie deti.

A som si isty, ze hlavnou komlikaciou je, ze potrebujete suhlas zakonneho zastupcu/zastupcov na eventualnu interupciu.

trc

1. ramirez kujem moc, dosť si mi v tomto pomohol...
2. ochranu sme pouzili, ale nie nadarmo pisu, ze to nie je na 100% :((
3. z financnej stranky by to slo, ale zo vsetkych inych uz neviem ako by to vyzeralo.

No dam tomu este par dni, a potom napisem, ze ako to vlastne je. Aj tak Vam kujem vsetkym!

cwrbka

myslim, ze AK Tvoje dievca vobec tehotne bude a nie je to len plany poplach, co vam naozaj zelam, mali by ste si k tomu sadnut nielen vy dvaja ale najma vasi rodicia. podla mna je dolezite ako dlho ste spolu, ci si naozaj viete predstavit, ze od cca 17tich budete otecko a mamicka a ze to zvladnete, samozrejme, dolezite je aj to, ci ste schopni dostudovat a zabezpecit nielen dietatu, ale aj sebe plnohodnotny zivot. lebo nie kazdy ma stastie, aby ho dotovali rodicia. v kazdom pripade si vezmite vsetky pre a proti.. verim, ze je to len plany poplach, takze nabuduce pouzite ochranu :)

sabi

Ak Ti môžem poradiť, tak na každý pád si to dieťa nechajte!!! Že skazený život? Kto Ti zaručí, že tým potratom si ho dobrovoľne neskatíte sami!?Väčšina žien má psychycké problémy po celý život a nevedia sa vyrovnať s tou skutočnosťou, že zabili svoje dieťa. To nie sú výmysly, ale dlhoročné štúdie lekárov, ktorí sa týmto problémom zaoberali. Ver mi, všetko pomynie a to dieťa Vám prinesie veľa radosti, berte to ako dar!!!

ramirez

1. V 16 ste si deti mali dat lepsi pozor a nehrat sa na dsopelych

2. Do 18 ste pod zakonom takze bez rodicov sa s vami normalny lekar nebude ani bavit. Pri tomto musi byt suhlas zakonneho zastupcu.Žena môže požiadať o prerušenie tehotenstva do 12. ukončeného týždňa tehotenstva. V súčasnej dobe nie je potrebné udávať dôvod - predpokladá sa, že sa dostala nechceným počatím do obtiažne riešiteľnej životnej situácie. O prerušenie tehotenstva požiada svojho obvodného gynekológa, ktorý so žiadateľkou spíše tzv. Žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva.

3. Cim vysie stadiu tehotenstva tym vyssie naklady. Podla zakona 66/1986 :

Celkové náklady spojené s interrupciou sa v súčasnej dobe pohybujú medzi 3 až 4 tisícami Sk podľa zvoleného pracoviska.

4.Skoré komplikácie:

Behom samotného výkonu môže prísť k poraneniu samotnej maternice. Aj keď je táto komplikácia nie príliš častá, patrí medzi najvážnejšie. Najčastejšie k poraneniu prichádza pri dilatácii krčka maternice a bohužiaľ najčastejšie u žien, ktoré nerodili a majú teda štíhle a tuhé hrdlo maternice.

Ďalej sa môže prihodiť, že tehotenstvo je veľmi mladé a umiestnené tak nešťastne, že výkonom nie je prerušené a pokračuje ďalej.

Môže sa stať, že časti plodového vajca zostanú v maternici a spôsobia v ďalších dňoch pacientke kŕčovité bolesti, krvácanie a ešte neskoršie sa tieto zadržané časti môžu infikovať a príde k zápalu maternice.

Pokiaľ príde k poraneniu, čo je pomerne našťastie vzácna komplikácia, ošetruje sa maternica ihneď laparoskopicky, pokiaľ je zadržaná časť plodového vajca, je nutná revízia maternicovej dutiny a kyretou sa zbytky plodového vajca odstránia.

Neskoré komplikácie:

Po niekoľkých dňoch sa môže objaviť krvácanie, neurčité bolesti v podbrušku prechádzajúce až do kŕčov s následným vzostupom telesnej teploty. Jedná sa o zápal sliznice maternice endometritídu, ktorá pokiaľ včas žena nevyhľadá lekára, môže prejsť do zápalu celej maternice a jej okolia. Liečba je potrebná a užívajú sa širokospektrálne antibiotiká.

kitti

Tak mate velky problem. Rodicia o tom vedia? Je tazke poradit.
Su taky ktory si zvolia potrat a bez problemov ziju dalej.
Niektore dievcata to ale nevedie prekonat,ze "zabili"vlastne dieta.
A dufajme,ze v buducnosti nebude mat dievca problemy-zdravotne.
Ked si nechate,ako dokoncite skolu? Pomozu vam rodicia? Z coho budete zit?
Chcete to dieta,alebo si myslite,ze je to pre vas len jeden velky problem.
Porodit dieta a dat na adopciu.Ked uz 9 mesiacov nosis pod srdcom babe,citis ako ti tam rastie,neviem ci budes mat dost sil zbavit sa ho.
Musite sa poradit s rodicmi,oni aky nazor na to maju. A tak viem,ze do 18 treba k tomu suhlas rodicov
Len si to riadne rozmyslite,je to rozhodnutie,ktore moze ovplivnit cely vas zivot

natashinka

na toto poviem len jedno NO SEX - NO BABY. keď nevieš, nerob. potrat je drahý a aj nebezpečný. rizík je veľa. nech ide kočka na gyndu, tam jej najlepšie poradia a vy sa musíte rozhodnúť, čo s dieťaťom ale potrat..... to nie. adopcia možno.