Stále viac živých snov...

Príspevok v téme: Stále viac živých snov...
Lewer

Sníval sa mi takýto sen:
Bol som svedkom ako nejaký šialený mladík ide po cestách v drahom aute prekračujúc všetky možné predpisy. Zdalo sa mi, že to trvá už dosť dlho a vôbec sa mi to nepáčilo. Zišiel z diaľnice prechádzal pomedzi jablone. Na zemi bol kopec popadaných jabĺk a ten blbý mladík sa zabával na tom, ako sa mliaždia pod kolesami jeho vozidla. To ma už naštvalo a musel som zakročiť. Mladík prešiel s autom opäť na diaľnicu a plnou rýchlosťou chcel pokračovať v ceste. Lenže ja som položil ruku na kapotu a auto hneď zastalo. Mladíka som schytil za golier, vytiahol som ho z auta a preteleportoval som sa s ním kdesi inde. Nič rozumnejšie mi v tom okamihu nenapadlo. Bolo to nejaké predmestie s domami a plotmi. Mladíka som tam nechal, nech si beží preč. Začal som bližšie skúmať prostredie, v ktorom som sa nachádzal. Vošiel som do dvora jedného domu. Tam ma zaujala kamenná mozaika. Veľmi pekná, predstavovala dúhu, ale v zemitejších farbách. Bol som prekvapený, že napriek tomu, že som iba sníval, som jej detaily mohol pozorovať tak ostro. Potom som asi stratil sebauvedomenie a aj spomienky. Pamätám si už len to, že som sa prebúdzal v nejakej miestnosti. Vedel som, že je to v tom dome, ku ktorému patrila tá kamenná mozaika. Hovorila ku mne moja matka, ale neviem čo presne. Mal som problém úplne otvoriť oči a videl som rozdvojene. Myslel som si, že to chce len čas a že sa normálne prebudím. Napokon sa mi to podarilo, ale prebudil som sa v naozajstnom svete.
V poslednom čase mávam dosť veľa živých snov. Viem že snívam a snažím sa čo najlepšie pozorovať svet v ktorom sa počas snov pohybujem. Nie je to však ľahké, často to býva také rozmazané a neurčité, osoby nemajú tváre, často ani telá, inokedy sú veci až prekvapivo hmotné a skutočné.
Mávate aj vy takéto sny? Je to bežné? Dá sa s týmto pracovať ďalej a preniknúť hlbšie do toho nehmotného sveta?
Vopred ďakujem za vaše rady, názory a skúsenosti.

Lewer

nirvana
Nie som unavený, proste len keď aspoň raz za mesiac neprespím aspoň 10 hodín, tak by som trochu nebol vo svojej koži, ale okrem toho mi tých 7-8 hodín denne stačí.
tých 11 hodín denne to mávam len také obdobia. Vtedy proste veľa spím a trávim veľa času v snoch a správam sa tam dosť aktívne to je celé.

Len by ma zaujímalo, že či aj vy ostatní vyvádzate v snoch a čo konkrétne.

Lewer

Mňa to až tak veľmi nevyčerpáva, akurát spávam veľmi dlho. Som schopný spávať 11 hodín denne aj dva týždne v kuse. Vydržím však aj 7 hodín denne asi tak tri až päť týždňov v kuse, potom som už unavený a nastáva obdobie dlhých spánkov a živých snov.