Sníval sa mi takýto sen:
Bol som svedkom ako nejaký šialený mladík ide po cestách v drahom aute prekračujúc všetky možné predpisy. Zdalo sa mi, že to trvá už dosť dlho a vôbec sa mi to nepáčilo. Zišiel z diaľnice prechádzal pomedzi jablone. Na zemi bol kopec popadaných jabĺk a ten blbý mladík sa zabával na tom, ako sa mliaždia pod kolesami jeho vozidla. To ma už naštvalo a musel som zakročiť. Mladík prešiel s autom opäť na diaľnicu a plnou rýchlosťou chcel pokračovať v ceste. Lenže ja som položil ruku na kapotu a auto hneď zastalo. Mladíka som schytil za golier, vytiahol som ho z auta a preteleportoval som sa s ním kdesi inde. Nič rozumnejšie mi v tom okamihu nenapadlo. Bolo to nejaké predmestie s domami a plotmi. Mladíka som tam nechal, nech si beží preč. Začal som bližšie skúmať prostredie, v ktorom som sa nachádzal. Vošiel som do dvora jedného domu. Tam ma zaujala kamenná mozaika. Veľmi pekná, predstavovala dúhu, ale v zemitejších farbách. Bol som prekvapený, že napriek tomu, že som iba sníval, som jej detaily mohol pozorovať tak ostro. Potom som asi stratil sebauvedomenie a aj spomienky. Pamätám si už len to, že som sa prebúdzal v nejakej miestnosti. Vedel som, že je to v tom dome, ku ktorému patrila tá kamenná mozaika. Hovorila ku mne moja matka, ale neviem čo presne. Mal som problém úplne otvoriť oči a videl som rozdvojene. Myslel som si, že to chce len čas a že sa normálne prebudím. Napokon sa mi to podarilo, ale prebudil som sa v naozajstnom svete.
V poslednom čase mávam dosť veľa živých snov. Viem že snívam a snažím sa čo najlepšie pozorovať svet v ktorom sa počas snov pohybujem. Nie je to však ľahké, často to býva také rozmazané a neurčité, osoby nemajú tváre, často ani telá, inokedy sú veci až prekvapivo hmotné a skutočné.
Mávate aj vy takéto sny? Je to bežné? Dá sa s týmto pracovať ďalej a preniknúť hlbšie do toho nehmotného sveta?
Vopred ďakujem za vaše rady, názory a skúsenosti.
Stále viac živých snov...
nirvana
Nie som unavený, proste len keď aspoň raz za mesiac neprespím aspoň 10 hodín, tak by som trochu nebol vo svojej koži, ale okrem toho mi tých 7-8 hodín denne stačí.
tých 11 hodín denne to mávam len také obdobia. Vtedy proste veľa spím a trávim veľa času v snoch a správam sa tam dosť aktívne to je celé.
Len by ma zaujímalo, že či aj vy ostatní vyvádzate v snoch a čo konkrétne.
tak asi ti nieco je, 11 hodin denne je dost
Sedem hodín a si unavený? Ja spavam päť hodín denne :) prečo takto marnis čas ?
Mňa to až tak veľmi nevyčerpáva, akurát spávam veľmi dlho. Som schopný spávať 11 hodín denne aj dva týždne v kuse. Vydržím však aj 7 hodín denne asi tak tri až päť týždňov v kuse, potom som už unavený a nastáva obdobie dlhých spánkov a živých snov.
ja mam stale zive sny a kazdu noc sa mi nieco sniva, je to velmi vycerpavajuce