Problémy s menštruáciou...

Príspevok v téme: Problémy s menštruáciou...
sisuša7

Zdravím, mám 15 rokov a menštruáciu už pomaly 2 roky a ide o to že ju mám nepravidelne, to je ešte ok, čítala som že sa to napraví časom, ale toto už nieje celkom normálne že napr. 1 mesiac mi nedojdu vôbec a potom ak áno tak mám strašne veľmi silnú menštr. a v krvi obrovské hrudky proste prvé 2-3 dni v noci vstávam aj 5 krát nato že je celá posteľ od krvi a kým sa dostanem do kúpeľne tak je celý byt ako po zabíjačke, je to hrozné a aj v škole nie je hodina cez ktorú by som si nemusela vymieňať vložku, preto sa chcem spýtať či má niekto s takýmto skúsenosti či to nemôže byť niečo vážne...

ako aj sestra má strašne silnú menštr. ale keď toto vidí každý mesiac tak sa aj ona teda diví...

inak bolesti ani žiadne kŕče som zatiaľ nemala, len ma občas pred menštr. pobolievajú kríže ale to je v pohode...

mám sa obrátiť na lekára ?

Vopred Ďakujem za odpovede...

orchidejka

neviem ani ja, mozno by som skusila jest cecko pocas menstruacie alebo pit stavu z citronov ci alchemilkovy caj (afroditin caj), mozno tbl ascorutin tak 5 dni pred
gynekolog by ti predpisal urcite nejaku hormonalnu liecbu, ak nie HAK tak teoreticky duphaston tbl alebo kvapky kanavit?
ked to mamina nechce riesit a teba to stve a chces s tym nieco urobit, tak chod sama ku gynekologovi..mozno na zaciatok ku detskej a uvidis co ti povie. ja si neviem predstavit ze nieco take by som ja zazivala. fakt ta obdivujem

sisuša7

veď práve, niesom vôbec oslabená ani nič ale to je moc krvi si myslím niekedy sa už bojím, ale mama tiež len hovorí PREBOHA, ale nikdy mi nepovedala, že zájdeme za lekárom, tak neviem čo s tým, sama si s tým moc neviem rady...

orchidejka

waau, ja osobne to pocujem 1x. je toto vobec mozne? zeny maju priblizne do 5 litrov krvi a pocas menstruacie stratia nepatrne mnozstvo, no co ty tu popisujes sa od nepatrneho mnozstva znacne lisi! momentalne som fakt udivena. ja by som ti radila navstivit gynekologa a povedat mu o svojom probleme, lebo ak kazdy mesiac stracas take mnozstvo krvi, nie si bezvladna alebo nemas anemiu?