Cukrovka

Príspevok v téme: Cukrovka
rebarbora1970

Dobrý večer.
veľmi pekne by som chcela poprosiť o radu Vás ktorý ochorením cukrovka máte skúsenosti.
Manžel sa asi pol roka lieči na typ2, zistili to po neskonalom množstve ťažkosti. Užíva lieky začal brať Stodamet 1000 2x denne potom mu pridalal lekárka Diaprel 2 tbl ráno.
Jeho hodnoty sú okolo 12 niekedy menej. Stalo sa však už pár krát , že mu vystúpila hodnota až na 17 a minulý týžden sme boli na pohotovosti ppretože pri rovnakej liečbe aj životospráve mal hodnotu 28.
Niečo mu dali a pustili dpomov s 15,5.
A práve v posledných dnoch sa opakuju častejšie prudké poklesy cukru až hypoglykémia. Má dobré zamestnanie, robí aj nočné zmeny a obáva sa že by mohol kôli cukrovke prísť o túto prácu.
prosím Vás o rady, skúsenosti prípadne či ako diabetik môžete pracovať v nočnej zmene. Ďakujem

aliss02

Ahoj ak ti môžem poradiť tak mám jeden veľmi osvedčený rad výrobkov, ktoré sú veľmi osvedčené pri liečení cukrovky dokonca ak sa jedná o druhý typ tak by to mohlo ústúpiť čo najmenej. v prípade info tu je môj mail alicka.tothova@gmail.com veľmi rada odpoviem a odporučím čo na liečbu.

RNG

Nizkoglycemickou dietou a roznymi doplnkami sa da DM2 kontrolovat aj bez liekov a inzulinu. Ja to robim uz vyse 10 rokov, a dnes mam glykemie uz ovela lepsie, aj ked nedodrzujem natolko prisne nizkoglycemicku dietu. Tj ciastocne som sa zregeneroval.
Samorejme na zaciatku som sa roky nevedel dostat pod 12, a ked som par dni nedodrzal nizkoglycemicku dietu a jedol som plno chleba, ryze, zemiakov a pil ovocne stavy, raz mi glykemia vystupila az na 30. Dnes uz ale mozem zjest par kuskov chleba , zemiak ci ryzu a glykemia mi nevystupi cez 13 , ba dokonca niekedy na vecer(cez den jem dost malo) som si uz nameral aj pod 6, co bolo dlhe roky uplne nemozne.
Hypoglykemiu nepoznam.Mne vie pecen vytvorit dostatok, ba dokonca prebytok cukrov(neoglucogenesis) a bielkovin,a samozrejme si ju cistim a regenerujem protokolom dr Berksona, aby mi este takto dlho sluzila.

Magy

rebarbora1970 - podrobnosti netusim, ale z napisaneho mam dojem, ze tam bude este nieco ine, co vyrazne vplyva na taketo nenormalne vykyvy a zatial nebolo diagnostikovane.
asi to este chce vysetrenia z urologie a endokrinologie, pripadne ine.

koniec sveta

existuju este skutocne mnohe lieky, ktore sa pri liecbe diabetu pouzivaju, nemusi vobec pouzivat inzulin, aj ked casom sa mu nevyhne. Neviem, co ma za diabetologa, ale glykemia 17 na liecbe znaci, ze je uplne zle nastaveny.

koniec sveta

Moze, ale kym nie je dobre nastaveny na liecbu, moze mat zavazne tazkosti. Treba co najskor kontaktovat diabetologa a ziadat upravu, alebo zmenu liecby.