Stilnox ( Zolpidemi tartras ) ... závislosť

tbl555

Zolpidem je najlepšia možnosť čo sa týka liekov na spanie. Neovplyvňuje REM spánok (narozdiel od benzodiazepínov), má najmenej nežiaducich účinkov, neovplyvňuje pamäť. Avšak nemal by sa užívať viac ako mesiac a treba postupne znižovať dávku.

zewa

Ja som ho užívala. Ale len polku. Zaspala som ako drevo. No po asi dvoch troch mesiacoch sa mi spánok upravil a zaspala som prirodzene aj bez neho. Skús si pomaly brať menšie dávky a možno si zvyknes zaspať aj bez neho. Ale mne sa moc navykovy nezdal. Ktorý lekár tí ho predpísal?

Lauroo

Hypnotika nezabezpecuju kvalitu spanku taku, ako ked by si spal prirodzene. Prirodzene prebieha REM a NON REM faza, pocaj jednej z nich prebieha aj ukladanie informacii do pamate, cize ak sa ty aj nieco cez den ucis, v noci nedojde k ulozeniu tychto informacii... A cim skor s tym prestanes, tym lepsie pre Teba. Hypnotika sa maju uzivat nanajvys mesiac. Potom sa z Teba stane taka troska, ze budes vnimat uz len potrebu mat ten liek, vidim, ako vyzeraju ludia, ktori si to ku mne do lekarne chodia pytat bez receptu. Takze vo vlastnom zaujme sa to pokus zacat kompenzovat niecim inym ;)

Najčítanejšie články