Strasne unavena

netreba

KristinTom, si ešte mladá na to, aby si bola unavená, takže zajtra nabehni k lekárke, nech ti spraví odber krvi, možno si len anemická.

celebrita facebooková

Tiež som bývala unavená, pomohla mi zmena stravy. Prestala som jesť mastné, sladké, mliečne a konzervanty, pridala som viac šalátu a surovej zeleniny. V rámci výživových doplnkov vyhráva psyllium, spirulina a chlorella. Celkove zmena životného štýlu, viac pohybu v prírode, cvičenie, dodržiavanie pitného režimu. No ale keby som mala špeciálne vyzdvihnúť jednu jedinú vec, ktorá mi pomohla úplne najviac, tak je to vylúčenie mliečneho a sladkého.

KristinTom

Ahojte !
Takisto mám problém, že som stále unavená. Najradšej by som prespala celé dni a nič nerobila. Aj by som chcela voľačo urobiť, chcela by som mať viac energie, ale stále nič. Ovocie a zeleninu jem, chodím aj do fitka, ale kvôli kamarátke, lebo znova kvôli mojej únave by som zostala spať doma. Z postele sa zodvihnem len kvôli niečomu naozaj dôležitému ako je škola, frajer a pes. A keď som v škole tak stále prídem vyčerpaná aj z prechádzky, aj z čohokoľvek a to mám len 17 rokov. Prosím Vás ak viete o niečom čo mi dodá moju stratenú energiu dajte mi vedieť.
Ďakujem pekne !

ALENUSKA

KV - a neuvazovala si vyskusat biorezonancnu diagnostiku? My sme tam boli cela rodina a dozvedeli sme sa velmi zaujimave veci, dokonca dcere, ktora bola tiez stale unavena a mavala depresie, zistili,ze mala nejakeho parazita v mozgu. Nasadili jej specialny detox a behom mesiaca sa jej rapidne polepsilo. My uz inde ani nechodime,ked je nejaky problem...ak chces poslem ti cislo na tu doktorku, ona robi tieto diagnostiky v ramci celej SR. Staci sa len objednat.

llek

Neviem kolko mas rokov, ale pre mladych ludi nie je normalne citit sa tak ako to popisujes a ked su aj unaveni, staci pomerne malo na to aby boli zase fit. Z toho co pises si myslim, ze nemas este ani rodinu, deti, takze je fakt otazka, preco si tak unavena. To s tym cvicenim 5 hod denne je nieco comu osobne velmi neverim, pre zamestnaneho cloveka je to extrem, ktory ani neviem ako by sa dal vobec stihat, ved den ma len 24 hodin. No ale k veci. Mozno si vela robila, nocne zmeny + dost vela si cvicila ako pises asi mesiac dozadu. Neviem ako si vtedy zila, aky bol tvoj denny rezim, spanok, stravovanie, ale nase telo nezvladne uplne vsetko. Ak to nerespektujeme, proste to prepalime a pride uplne "vypalenie", co je velmi neprijemne. Chemicke vitaminy ani ziadne tabletky ti nepomozu, len to ze si clovek urobi so sebou priadok - spanok (ale nie az prilis dlho), praca, stravovanie, sportova aktivita, oddych a mat v tom system. Natiska sa iste otazka, ci nie je za tym zdravotny problem. Bolo by dobre vediet aky mas krvny obraz, sedimentaciu, mozno hladiny hormonov stitnej zlazy, vylucit nejaky nepoznany chronicky zapal, to su veci co nestoja ani vela casu ani nie su nakladne a mali by sa dat urobit

DensiaV

Ahoj, som dlhorocnou cvicitelkou jogy a objavila som, ze niektore jej techniky vedia efektivne znizit unavu a velmi dobre nabudit organizmus (techniky jogy pracuju na principe prekrvenia organov, aj mozgu, a rozprudenia a uzamknutia energie v tele).
Vacsina z tych technik, napr. predklonove pozicie, alebo dychove cvicenie kapalabhati su jednoduche. Pozri sa na www.jogaprezdravie.sk, je tam o tom clanok.

BBF

Poznam ten pocit,ja som mala to iste dva mesiace vkuse,ale kvoli chorobe...mala som mononukleozu a cely den som iba spala a aj tak som bola strasne unavena.Este aj teraz trochu som ale uz je to lepsie,len neviem ako to budem zvladat v skole :/

mellisa

Máte narušený biorytmus a asi aj zlú životosprávu. Chodíte spať neskoro a je jasné, že si telo potrebuje ten deficit spánku niekde doplniť.
Taktiež jesť viac ovocia, zeleniny a piť dostatok tekutín. Aj cvičenie by Vám nezaškodilo(pilates, jóga, strečing, vychádzky len tak do mesta a pod.).

unavena12345

ahoj,ja mam presne ten isty problem,prislo to tak naraz,uz par mesiacov,cez den spim do dvanastej,kym sa preberiem je asi jedna hodina,nechce sa mi nic,zobudzam sa stale unavena,nieco porobim,napr,umyjem riad a nieco navarim a musim si hned sadnut alebo lahnut,toci sa mi hlava uz aj posediacky,tlak mam v pohode,potom do vecera nejak prezivam,vedsinou pri pocitaci von nechodim ,pride vecer ,noc ja stale pri pocitaci do 4-5 rana a potom zas spim.ja neviem co mi je,...