Ako suplovať nedostatok energie

Príspevok v téme: Ako suplovať nedostatok energie
Kejka

Ahojte!
Viete mi poradiť. Poslednú dobu asi tak vyše roka pociťujem permanentný nedostatok energie.
Ráno je to ešte relatívne v pohode, kým sa nenajem. Po obede, akonáhle sa nájem, moja výkonnosť v práci klesá a cítim sa unavená po celý zvyšný deň. A večer je to ešte horšie. Nedostatok energie potom suplujem vysoko energetickými potravinami..., po ktorých sa cítim chvíľu ok, no potom prídu neskutočné výčitky svedomia.
Chcela som po večeroch cvičiť, no už okolo 17 tej, po práci sa cítim až tak unavená, že by som najradšej len spala.
Pomaly strácam záujem aj o veci, ktoré ma predtým zaujímali a nemám vôbec chuť vo voľňom čase chodiť medzi ľudí.
Za posledný rok a pol som pribrala okolo 10kg. Čo ma dosť štve a ako za suplovanie frustrácie opäť siaham po vysoko energetických potravinách...
Prácu mám dosť vyčerpávajúcu, pracujem s peniazmi a ľuďmi, to znamená, že musím byť celých 8 hodín úplne koncentrovaná, čo má za následok, že po práci si niekedy neviem spomenúť ani na jednoduchú násobilku...jednoducho to neide, nie a nie si spomenúť aj na úplne jednoduché veci.
Máte niekto s niečim podobným skúsenosti? Cítim sa ako v začarovanom kruhu a bojím sa, že by môj stav mohol prerásť do nejakej formy depresie (pravdaže ak ju už nemám)...
Vedeli by ste mi poradiť... Počnúc od zmeny stravovacích návykov až po nejaké relaxačné techniky a cvičenia.
Budem vďačná za každú radu!

RNG

Potravinove doplnky su schvalene lekarskymi komisiami ako neskodne, tj ziadne postranne ucinky, a rozhodne to nie su ziadne chemikalie, ale vytazky z potravin, koncentraty.
Dochadzaju v kapsuliach a tabletkach, preto maju mnohi z nich strach, ako som mal povodne aj ja a tento je umelo ziveny lekarskou komunitou, ktora je na strane chemickych patentovanych liekov, nie potravin a potravinovych doplnkov.
Ze to ale pracuje vidno na samotnych lekaroch, ktori napr v USA len na 1,5% odporucaju doplnky svojim pacientom, ale sami potajme ich beru osobne a v rodine az 90%.

RNG

podla nazorov mnohych lekarov telo operuje lepsie s vyssimi davkami niektorych zivin a mineralov, nez bezne dostaneme s potravy, pre to tu odporucam si ich doplnovat na lepsiu funkciu tela vseobecne. opakujem este raz:
selen 200 az 400 mikrogramov
zinok 15 az 50 mg
jod 2 az 6 miligramov,
vitamin C 3 az 5 gramov
vitamin E 200 az 400 IU(zmes tocoferolov)
vitamin D-3 2000 az 10 000 IU
mikrovlakniny, 15 gramov zmesi roznych
obcas nasadit kvalitne probiotika
cistit si cievy lecitinom
a brat hromady antioxidantov, ci uz v ovoci a zelenine, alebo aspon doplnok.
Zbavit sa stresov, tie zabijaju ludi.

AdamKrt

suhlasim s RNG. Tiez ma ako prve napadol nedostatok jodu - pretoze pri zlej funkcii stitnej zlazy sa zacne priberat a telo nema energiu.Ttreba si ho doplnat. Tiez pri nedostatku vitaminu C dochadza k unave.

U mna co mam vyskusane, tak okrem tohoto /jod, vitamin C minimalne 500mg bez pozvolneho uvolnovnia, alebo ak je s pozvolnym tak prepolit to a tak uzit/ vplyvalo na prisun energie aj prisun enzymov /bral som na imunitu Wobenzym - su aj silnejsie, ale v SK nepredajne/ alebo viac ovocia a zeleniny /ananas, jablka, banany, jahody, cvika, mrkva, brokolica.../.
Tiez moze pomoct Macca a caje Lapacho, Catuaba.... Vsetko, co prirodzene vplyva na potenciu /Zinok, Selen, Vitamin E, betakaroten/ a sexualnu energiu, zvysuje aj vitalitu.

Onyx

Tiež som mal takúto zložitú prácu. Originál som večer nevedel bežné veci, malú násobilku, koncentrácia nikde, zaspal som kľudne o šiestej.. Dostal som sa z toho kardiom. Pravidelné kardio 3x týždenne a tieto veci som nepociťoval. Mal som časom toľko energie, že som si dokonca našiel inú, ľahšiu a lepšie platenú prácu :
Samozrejme zo začiatku to chcelo disciplínu, potom to už šlo samé.

RNG

hpormony nie su jedina vec, co kontroluje vyrobu energie. Tam odporucam najma brat extra jod a vitamin B-4=adenine, ktory sa podiela na vyrobe ATP(adenosine triphpsphate, potrebny pri vyrobe energie).Energia je vytvarana v telieskach vo vnutri buniek, mitochondriach a zatial jediny doplnok na posilnenie tychto teliesok a ich vytvarania je na trhu pod menom PQQ. Sice aj niektore B-vitaminy tam nepriamo pomahaju, ja som napr pred rokmi pri vycerpani braval vceliumatersku kasicku, kde je okrem ineho aj ten B-4 a ine latky podporujuce vyrobu energie, ale dnes sa sustredim na pravidelne branie ubiquinolu a PQQ
Skusil som aj doplnok ATP, ale akosi som necitil ziadny ucinok, ktovie co davka nebola primala.
Inac u ludi dlhe roky pod stresom moze nastat adrenalna unava,tj presilene nadoblickove zlazy, a tam pomozu len rozne adrenalne vytazky

Mimulus

No v tomto Ti asi poradiť tak celkom neviem, pretože som býval podobne vyťažený a unavený ako ty. Poradím Ti však jedno - nezastavuj sa. Teda aspoň nepoľav z toho tempa úplne, pretože ak cez sviatky vypneš tak Tvoje telo nato bude reagovať. Teraz máš v tele veľa hormónov, ktoré spôsobujú aktivitu a dodávajú telu energiu - akonáhle tento kolobeh prestane fungovať tak upadneš do stavu tzv. kľudu. Hormóny už nebudú vo zvýšenej miere a únava ktorú pociťuješ sa prejaví na celom organizme - jedným slovom ochorieš. Vždy sa mi toto stalo cez dovolenku alebo na sviatky, kedy som si naivne myslel, že si konečne oddýchnem ale ten oddych mal práve opačný efekt. RNG Ti určite poradí ale ja Ti radím jedno - nikdy úplne nevypni!!!