Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tlkot srdca v ,,hlave"

Príspevok v téme: Tlkot srdca v ,,hlave"
johny45

Dobrý deň, mám 20 rokov a bola mi diagnostikovaná hypertenzia. Až do nedávna som aktívne športoval( posilovňa, beh) ale teraz som to už všetko nechal. Hypertenziu som si pravdepodobne zavinil sám užívaním doplnkov výživy s nadmerným množstvom kofeinu. K tomu sa pripojili teda ešte depresie- hlavne z toho, že mi zakázali športovať( a z toho, že som to ,asi" si zavinil sám)

2x mi nasadili holter- mal som zvýšený tlak(max hodnoty boli 160/90 čo je na môj vek skutočne veľmi veľa), pulz v norme
nasadili mi lieky na zníženie tlaku, tie som užíval cca 2 mesiace a potom som ich vysadil. Doktori (aj rodičia) mi vraveli, že to môže byť aj z toho stresu. Teda nakoniec som sa nedozvedel príčinu svojej hypertenzie.
Až doteraz bolo všetko v norme tlak som mával 120/80,v rodine nemám nikoho s HP,nemám nadváhu, nepijem, nefajčím, cholesterol v norme.)

Subjektívne ťažkosti ako závrate alebo bolesti hlavy apod. nepociťujem, len mám pocit akoby mi bilo srdce v hlave- tieto pocity sú najhoršie keď idem spať a hlavu si opriem o vankúš- to mi často bráni zaspať a musím si lahnúť na chrbát.

Budem Vám vďačný za každú radu. Ďakujem

house

Ja mam od mladosti to iste, tiez som cvicil s cinkami vysoky tlak som mal uz ako 12 rocny 150/100 bezne.Moj otec mal vysoky tlak je to dedicne, mozno tvoj dedko, alebo babka mala tlak.Ja som mal aj rychly tep bezne 100-120.uz ako 20 rocny som musel zacat uzivat lieky na tlak.Keby som ich nezacal uzivat dnes som pod ciernou zemou, chvalabohu zijem mam 58 rokov , ale lieky stale beriem.Beriem aj lipovitan, aby som si chranil pecen pred liekmi.A to busenie srdca v hlave ked lezim mam tiez.Ja si davam az tri vankuse, teda spim skoro v sede a pomaha to.
S cinkami som musel prestat, najlepsia je pre nas turistika pesia aj bycikel, ale nie do kopca...

ferotaraba

Teda nakoniec som sa nedozvedel príčinu svojej hypertenzie." - este raz si precitaj to co si pisal nad tym a mozno sa to dozvies.

ked si vankusom pricviknes na hlave zily, alebo male tepny samozrejme ten tep pocujes, lebo sa ako zvuk lahko siri po lebke. tak si zozen maksi vankus alebo postel z klincov ako ma fakir