Dobrý deň, mám 20 rokov a bola mi diagnostikovaná hypertenzia. Až do nedávna som aktívne športoval( posilovňa, beh) ale teraz som to už všetko nechal. Hypertenziu som si pravdepodobne zavinil sám užívaním doplnkov výživy s nadmerným množstvom kofeinu. K tomu sa pripojili teda ešte depresie- hlavne z toho, že mi zakázali športovať( a z toho, že som to ,asi" si zavinil sám)
2x mi nasadili holter- mal som zvýšený tlak(max hodnoty boli 160/90 čo je na môj vek skutočne veľmi veľa), pulz v norme
nasadili mi lieky na zníženie tlaku, tie som užíval cca 2 mesiace a potom som ich vysadil. Doktori (aj rodičia) mi vraveli, že to môže byť aj z toho stresu. Teda nakoniec som sa nedozvedel príčinu svojej hypertenzie.
Až doteraz bolo všetko v norme tlak som mával 120/80,v rodine nemám nikoho s HP,nemám nadváhu, nepijem, nefajčím, cholesterol v norme.)
Subjektívne ťažkosti ako závrate alebo bolesti hlavy apod. nepociťujem, len mám pocit akoby mi bilo srdce v hlave- tieto pocity sú najhoršie keď idem spať a hlavu si opriem o vankúš- to mi často bráni zaspať a musím si lahnúť na chrbát.
Budem Vám vďačný za každú radu. Ďakujem