ahoj vsetci. mam 25 r. v podstate bezproblemovy zivot. nikdy som nemala dovod na trapenie sa. mam skveleho priatela vsetko super az na to ze sme na dialku a mna to psychicky zruinovalo. jasne, vidime sa kazde dva tyzdne na 4 dni. je to ok, stale sme v kontakte cez skype cez chat, lenze mne je stale za nim smutno. tahame uz roky takto. za 3 mesiace by sa nam mala dialka skoncit lenze ja som vo velmi zlom stave na psychiku neustale mi je smutno aj ked sme spolu aj ked si piseme stale mi je smutno z nicoho sa netesim. ked sme spolu nazivo tak je vsetko super ale akonahle sa rozlucime tak upadam do depresii nic ma nebavi stale som smutna nikam nechodim lebo sa mi nechce, ked mam daco spravit v domacnosti tak len rychlo nech mam po tom a nic nerobim s radostou. mne sa uz zda akoby som sa nashcval trapila (aj ked nemam dovod) lenze to nedokazem prekonat. priatel mi nedava ziadny dovod byt smutna ani nikto v okoli...ako mam byt v pohode? stale sa utesujem ze za kratko sa dialka skonci a bude to v poriadku no depresii to nepomoze.velmi ma mrzi ze takto negativne uvazujem a co ma mrzi viac tak som smutna aj ked som s nim (aj ked som s nim najviac statsna som uz v takych stavoch ze sa neviem tesit ani ked som s nim)co mam robit prosim ako zacat pozitivne mysliet? dakujem :(
Stale smutna nalada
ahojkja moja. aj ja sa citim presne tak ako ty . mam 26 .. mam aj rodinu ale ,, citim a strasne smutno , az prazdno,vsetko si vycitam co ako spraim.. a moje sebavedomie je niekedy nula. chcela by som si s tebou viac popisat ak by si chcela a prides sem . mozno by sme si mohli pomoct trosku.
Ahoj Veronika ! Neboj sa, vsetko sa da zvladnut. Odlucenie od najblizsich nikto neznasa dobre. Zly psychicky stav a hlavne tvoju nizku sebadoveru, ale treba prekonzultovat s terapeutom. Nie je to choroba, netreba ti psychiatra, ale vyzalovat sa, nechat si poradit a zacat pomalicky menit stav a rozpolozenie do ktoreho si sa dostala. Najdi psychologa - psychoterapeuta vo svojom okoli a neodkladaj jeho navstevu. Budes velmi milo prekvapena, aki uzasny pocit je zdoverit sa a potom naozaj riesit konkretny problem. Ak si z Kosic, viem poradit konkretne, inak sa poinformuj na internete, ale skusil by som aj blizkych znamych...vela ludi vyhladalo terapeuta a budu radi ak mozu poradit inym !!! Tak ako ja :)
zabudla som povedat ze stale sa trapim a vycitam si veci. ak nieco spravim tak si to vycitam ze som to nespravila inak. spravim to inak vycitam si ze som to nespravila zas inak. proste ja som stale nespokojna s tym co robim hoci to nie je nikdy zle (to tvrdi priatel) a velmi riesim veci, stale nad dacim rozmyslam uvazujem a vzdy pridem na riesene ze je to zle. nikdy nie ze je nieco dobre...ja som asi vazne na psychiatriu suca...