Nie som pekná

Príspevok v téme: Nie som pekná
Ifigénia356

Viem, že takýchto príspevkov je tu mnoho, ale myslím, že u mňa je predsa len pár rozdielov, pre ktoré by sa oplatilo napísať. Po prvé, nemám už 15 ani trinásť, ale dvadsať - takže meniť sa už veľmi nebudem (len vrásky budú postupne pribúdať) a takisto nemám ani pubertiacky splín (aj keď niektorí nebudú súhlasiť). Po druhé, veľa dievčat píše, že sú tučné a atď a preto nie sú spokojené. Ja som štíhla a postavu mám veľmi dobrú, vlastne ma udivuje, že aspoň toto sa na mne tak podarilo. M8m rada svoj zadok i prsia. Ale nie som spokojná - keď niekto nemá dokonalú postavu, dá sa to ľahko napraviť, ale tvár nezmeníte. Tú svoju neznášam. Po tretie - tento problém ma vždy trápil. Decká na základnej sa mi smiali, že som škaredá a neboli to len dievčatá. Celé roky mám tento problém. Priateľa mám a ten mi tvrdí, že som pekná, ale zrkadlo hovorí opak. Neteším sa zo života tak akoby som chcela, radosť mi vždy pokazí pohľad do zrkadla (a ešte horšie - na fotku.) Ja už neviem, čo mám robiť. Viem, že poviete, že je to nízke sebavedomie, že sa musím mať rada, ALE ja by som sa rada mala, len kebyže vyzerám inak. To by som život milovala. Najhoršie je, keď vidím na ulici nejakú krásnu slečnu - to chcem ísť domov plakať.

Fleur-de-lis

he-
Človek, čo je so sebou spokojný nemá tendenciu sa vysmievať iným, či? Poznám len zopár ľudí, čo sú so sebou spokojní, a nemyslím len so vzhľadom, proste sami seba majú radi, a málo kedy sa stane, že by rozprávali zle o druhých, alebo mali uštipačné poznámky. Práveže z nich vyžaruje taký pokoj, a cítiť, že prijímajú aj iných a že skôr vidia ich pozitívne stránky.
Nás ženy môže taká poznámka dosť zabolieť, a najmä ak sme v tej oblasti citlivejšie. Ale taká poznámka vyjde len z úst niekoho kto je sám neistý a na chvíľu mu škodoradosť pozdvihne sebavedomie...
Poznám aj ženy, čo si o sebe myslia, aké sú krásavice, a niekedy pôsobia sebavedome, ale keď ich človek vidí vo viacerých situáciách tak spozoruje, že sú neisté a ich sebavedomie je veľmi kolísavé. Takže aj ak by ten párik vyzeral "dokonale" to ešte neznamená, že nemajú komplexy.
My ženy sa veľmi ťažko vyrovnávame so svojím vzhľadom, ešte horšie ak sa porovnávame s inými. Sami si tým ubližujeme. Ale akosi zabúdame, že to ozaj nie je až také dôležité, a že práve keď sa prijmeme, a je jedno ako vyzeráme, začneme vyžarovať čosi, čo je pre svet veľmi lákavé, bude z nás cítiť slobodu, pretože sa budeme cítiť slobodné, a človek, ktorý je sám sebou a spokojný je proste nezabudnuteľný, lebo je to tak vzácne v dnešnej dobe...

Mimulus

Najdôležitejšie je aby sa človek páčil sám sebe - potom sa bude páčiť aj druhým. Spokojnosť, vyrovnanosť, vyžarovanie..... Ale ani u mňa to nie je práve najlepšie...moje sebavedomie je na stupnici od 1 do 10 tak na 2 :D

tralala123a

Ja mám zase opačný problem, myslím si o sebe že som pekna,proste aj ked sa vidím v zrkadle neupravena uznávám ze nemám dokonalu tvar a postavu, ale pacim sa sama sebe. A kedze sa mi spolužiaci ODMalicka posmievali ze som skareda , vždy ked stojím před zrkadlom snažím sa sama sebe nahovorit ze vobec níesom pěkná, ze ja len samu seba divné vnímám. .. a v tom ze som skáreda a ze ja sa zle vidím mi len potvrdzuje fakt, ze som v živote nemala vztah, a to už ozaj nemám 14 rokov

mnamka257

mas priatela a kamaratov, ktori ta maju radi taku aka si, tak pre koho ineho chces byt pekna? je tu este jeden clovek, ktoremu by si mala dokazat ze si krasna - ty!

Agnes998

he: preboha nepar sa v rifliach! Vidis, ze ani ona nebola nicim vyrazna, zaujimava, vynimocne pekna, mozno si len riesila svoje vlastne komplexy z niecoho. To, ze ta dvaja obmedzenci ponizovali na zaklade vzhladu je ich vlastny problem. Urcite okrem teba nahlas kritizuju dalsie mlade dievcata a zeny, lebo samy maju komplexy a zvysuju si ego. Ja viem, ze citlivu dusu to hrozne rani, ale na velmi mlade baby si takyto niktosi dovoluju. Keby sme sa vsetci, co nevyzerame ako modelky mali zahalovat, tak vacsina z nas chodi zahalena ako moslimky.

lilyiankaa

aj ja som sa včera parila v rifliach ... ale krátkych .... kašli na iných, nikto nie je dokolaný a mal by sa pozrieť na seba a potom súdiť iných ... aby si kvôli tomu sa parila v dlhých gatiach ..to je vrchol ..

he

Ani neviem ako vyzerala, to asi preto, lebo nebola ničím zaujímavá a ten chlapec bol tiež nevýrazný, ale hlavná vec že moje nohy boli výrazné :D udivuje ma ako majú dnešný mladí pomýlené hodnoty a akonáhle sa niečo trochu vymyká dokonalosti, už to nie je normálne, ale škaredé..čo už..celý svet je pomýlený, len škoda, že som sa dnes parila kvôli tomu v rifliach :D tiež som ako malá

Agnes998

he: a to dievca ako vyzeralo, bola to dokonala krasavica na ktorej by sa nedala najst ani jedna jedina chybycka krasy?