už tu píšem asi 3. x podobný problém, ale neviem si pomôcť..ide o to, že sa stále sklamem v ľudoch..( bežná vec vo svete ) mam 18 ( ok, som mlada nevyzreta neviem čo chcem ok ok..) vystriedala som už dosť " kamarátok , a nejak už došlo na 0. nie je z koho, a nie je ľahke si niekoho najsť pretože bývam na dedine, okolo su dediny a jedno menšie mesto, a väčšie mam 25 km..nebudem sa nikede trepať.. ide o to, že stále či v škole či s kamarátmi ( niekedy ) som bola ja tá, ktorá si stále to priateľstvo vážila viac než oni .. ja som ich volala vonku, ja som navrhla udalosť, ja som iniciovala narodeniny tej druhej..ale ked došlo namňa , tak nič.. ani smska, jedine pozdrav na fb ale to sa rovná 0 ( či? )v podstate som v akom takom kontakte s bývalou spolužiačkou, boli sme spolu cele leto,..mala pred mesiacom narodeniny, tak som jej sms písala , bola som jej zagratulovať , pýtala som sa kedy ideme von..a včera som mala ja meniny ,a došla mi správa od nej na fb i to okolo 11 večer s textom všetko naj. ..a v škoel je to rovnako..každý ked ma nejaký problem ide za mnou, pretože (vraj ) som normalna baba, s ktorou je sranda, povie uprimny nazor, a vie poradiť..a tiež ked mal niekto meniny al. narodeniny, tak som tiež navrhla podme niečo kupiť ( lízatko napr. len) ale ja prídem niekedy smutná alebo niečo, tak akože ma nevidia, učia sa, rozprávaju..a tak.. som nahnevana sama na seba, že ja pomôžem , na všetkých myslim, a ked niečo so mnou, tak neexistujem. včera len jedno hlupe všetko najlepšie z 2 m. strašne ma to mrzí,.. možno by som chcela veľa,a le je to hnusný pocit, že vy chcete len dobre, a potom na vás každý zabudne..som náročná ? prečo tak stále skončim ?
V čom robím chybu ?
Myslim ze v ramci akehokolvek zdraveho vztahu medzi ludmi (rodina, priatelia, partner) plati asi to ze nemozes vzdy len brat ale mal by si aj davat.
Tak a u teba je teraz taka situacia ze nikto neopatuje spat tvoju pozornost. Nie je to nic prijemne ale co s tym narobis ? Nutit ich predsa nebudes :) Ozaj ten kolektiv nejde neako zmenit ? Vysoka skola, praca napriklad ?
Inac ja dufam ze nie si jedna z tych ludi co su dobrosrdecni a pozorni ku druhym jedine preto ze sami chcu pre seba pozornost. Potom by to uz bolo o inom.
Sama si si odpovedala - na fb Ti ľudia píšu len ak niečo potrebujú!
Nemusíš nič rušiť len ak tam pôjdeš a niekto sa Ti ozve preto, lebo bude niečo potrebovať tak buď sebec aj ty a napíš mu otázku, že čo zato?! Už teraz v Tebe vidím seba ale veľmi ale veľmi dávno - ak sa raz v ľuďoch sklameš ešte sa to zahojí ale ak Ťa sklamú aj ďalší tak tá rana sa nezahojí nikdy. Rozdávaj Svoje srdiečko len tým, na ktorých Ti naozaj záleží. Určite vieš ktorí to sú.
no mňa práveže bavia ľudia. nedokážem byť dlhšiu dobu bez rozprávania smechu..zrušiť fb? myslím že by to bolo zbytočné, aj tak mi tam nikto nepíše len ak niečo niekto chce. Ok, aj by som ho zrušila , ale bolo by mi ľuto niektorých vecí mam napr. stránku neviem či vieš čo to je,. a je tam 17.000 ľudí.. a proste neviem či by ma to odtiaľ neodstránilo,a neviem či by mi neodstránilo to všetko čo tam mám..nevieš?
Ten pocit ktorý Ťa ťaží skús pretransformovať do niečoho čo robíš rada. Alebo nepomáhaj a buď sebecká aj ty! Pomáhaj len tým, ktorí si to naozaj zaslúžia. Skús si zrušiť fb. A uvidíš kto je Tvoj skutočný priateľ.
lenže ako sa to naučiť.. to sa nedá len tak..chcela som to spraviť, ale vždy sa udeje niečo, čo to všetko preruší, dostanem nejaku " nadej " ? ani nie..rposte neviem..neviem ako na to..
Skor, by som sa chcela viac venovať škole, sebe..mám čo doháňať do blížiacej sa matury a do lepšej postavy habadej.. najradšej by som takto začala, ale ako stále nikdy sa to nepodarí..
Ak máš dobré srdiečko nesmieš nikdy očakávať, že také isté bude mať aj niekto iný. Ja som bol tiež ako ty a sklamal som sa vo veľa ľuďoch. Pozri teraz už prakticky na skutočné priateľstvo neverím a možno už nikdy ani nebudem. Nezdá sa Ti, že je to sebecké? Každý očakáva aj ja a veľmi bolí ak sa nedočká. No ak máš dobré srdiečko a nie je v tom nič sebecké tak pomáhaj nezištne a uvidíš, že to bude lepšie... Už trepem kraviny - nebude! Ale ty budeš mať lepší pocit a úprimne potrebuješ niekoho pochvalu alebo potrebuješ cítiť, že si v živote spravila len to najlepšie :) Ja mám 29 a vždy som konal podľa najlepšieho svedomia a nikdy som nič neľutoval.
Je dosť možné, že u Vás na škole sa Tvoja spriaznená duša nenachádza. Ale nevzdávaj sa :)
A čo sa týka fb tak ja som urobil jednu veľmi podstatnú vec - zrušil som ho a až vtedy človek zistí kto bol jeho priateľ a kto nie.
Ozvali sa len 2 osoby zo 400 priateľov na fb.
8saskia8 - myslim ze system to vystihol celkom pekne. ludia maju cas na toho, s kym chcu byt, nie ku komu by sa mali spravat ferovo, lebo sa k nim spravas ty tak. to je pointa.
a z toho vyplyva moj dojem, ze si z tych vzacnych ludi, co si este vazia a prejavuju ferovost, vyvazenost a uctu k druhym. rozhodne ti to sluzi ku cti, aj ked je pravda, ze takych ludi je uz fakt malo a tym padom sa citis ako votrelec v tomto svete a tazko si hladas cloveka s podobnymi nazormi a postojmi. je to frustrujuce, ale o to viac hodnotnejsie, ak takeho najdes. a neboj sa, niekto taky existuje! casom sa naucis tych ludi, co o tvoju pritomnost nestoja, velmi rychlo odsunut nabok, nech sa o nich stara a zaujima niekto iny a budes sa venovat len ludom, co si to zasluzia. odpoved teda znie, ze nerobis chybu v nicom - je to len vyvoj tvojej osobnosti a skusenosti, aby si svoj cas a energiu venovala tym spravnym ludom a tym ostatnym sa naucila povedat "nie, nemam cas, prepac".
presne tak..hlúpy virtuálny svet.. no ja som aj stráášne citlivá..ako sa to amm všetko odnaučiť?
ach jaj :( hlupi fb, tie blahozelania na fb akurat viac ublizia nez potesia. Mna tiez mrzi ak napisem sms s peknym blahozelanim a dotycny ani neodpise ani neprezvoni ale na fb lajkuje a komentuje vsetkym :( tiez take cudnee co sa mi posledny mesiac stalo 2 x. Je to cudne, v dnesnej dobe nikto nanic nema cas, ja to nechapem nech sa vsetci zblaznia kto nema nanic cas ! akurat pravda je taka ze vsetci maju cas len na toho skym chcu byt a ostatnych ludi ako keby nevnimali ak ich nepotrebuju. Nenechaj sa znechutit, kamoskami, usmievaj sa stale :) necakaj od ludi dobrotu a uprimnost, necakaj na narodky a meniny od kamosiek a od ludi sms. ak nejaka pride budes o to viac stastnejsia ako ked to ocakavas a nepride ziadna :)