Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Šikana, ohováranie

Príspevok v téme: Šikana, ohováranie
Anulka 114

Dobré ráno,
chodím na VS prvý rok som od domu cca 270km. V škole sa mi darí ale na internáte je to horšie mám spolubyvajúce s ktorými som si nesadla. Tie spolubyvajúce ma ohovarajú všade tade. Maju vela kamarátov kde som terčom asi ich ohovárania mám taký pocit. Raz večer prišli ich kamaráti do našej izby okolo 3 ráno povedala som im nech idú preč že spíme. Ten jeden na mńa vybehol a začal mi nadávať do K****. potom keď zatvoril dvere na celom internáte hovoril že som K*** a že som im robila striptíz. Ja neviem čo mám teraz robiť som z toho smutná samozrejme baby sa na tom zabávali. Mám ísť do kancelárie Ubytovne kde bývam a nahlásiť to alebo ako to mám riešiť?

Ďakujem za skorú odpoveď Anka

Mimulus

Nebude nešťastná, pretože ak tí ľudia ubližujú jej tak určite takto ubližujú aj iným a keď sa s nimi spojí tak... Zažil som presne taký istý prípad tak viem o čom píšem. Agresori dokonca odišli zo školy :)

Iba Katka

Bola tu rada, nech si dá žiadosť o preloženie, lebo je pravda, že po prvom semestri kopec prvákov vypadne. Podľa mňa to je najlepšie riešenie.

Kovepa

Hlavne proti nim nebojuj. Cim viac si ich budes vsimat, tym viac ta budu sikanovat. Treba sa im uplne vyhybat, ignorovat ich a nebyt s nimi v kontakte. A treba si najst kamaratky, spriaznene duse, ktore ta budu podporovat a stat pri tebe. Iba takto sa ich zbavis. prestahovanim a vyhybanim sa im.

Iba Katka

Demokracia neznamená, že môžeš zverejňovať niekoho nahé telo na verejnosti, to by ťa mohol aj zažalovať. Keby tam nemala jeho tvár, tak ozaj neviem aký by to malo význam keby nikto nevedel, že to je on. Bola by len tá, čo chodí s nejakým penisom na tričku.

A áno, je demokracia a najdemokratickejšie riešenie je to, kde si vybaví inú izbu. Lebo má nárok na slušný privát. Aj keby proti nim bojovala, nič to nevyrieši, lebo naďalej s nimi musí žiť a naďalej ju nebudú mať rady a naďalej bude nešťastná.

Mimulus

Ja som tým chcel len povedať, že musí začať bojovať ich zbraňami inak to nikam nedotiahne. A je demokracia - veď tam nemusí mať tvár toho človeka - podľa mňa nikto nemôže nikoho nútiť aby si obliekal to alebo ono nie?

Iba Katka

Mimilus, a ten ktorého si dá na tričko ju nabonzuje a narobí jej problém, že si dala také tričko na seba a jedine ona z toho bude mať problémy. A keď sa bude snažiť vystvetliť, čo jej robili oni, tak ju už nikto nebude počúvať, lebo ona bude tá zlá, čo ublížila chudákovi chalanovi tým že zverejnila jeho pelo.

Mimulus

Vieš čo sprav? Zožeň si nahú fotku toho, ktorý Ti o tretej nadával do K... daj si ju spraviť na tričko a stým tričkom sa prechádzaj po škole :)

Mimulus

To som vôbec nenapísal ale čo ak sa dostane ešte do horšieho kolektívu v akom bola? Zažil som - a bola to moja kamarátka, ktorá práve pre toto chcela nechať školu - pravda presťahovala sa a tí noví ľudia jej veľmi pomohli. Len som chcel napísať, že na to nesmie zabudnúť a napriek tomu, že sa presťahuje musí proti nim bojovať ich zbraňami!!! Pretože na svete sú aj horší ľudia, ktorí Ti o tretej nepovedia že si K.... ale kvôli nim Ťa napríklad vyhodia zo školy.

Kovepa

Nie je pravda, ze vsade najdes takych ludi. A urcite sa treba odstahovat od nich a prerusit s nimi kontakt. Ak tak neurobis, tak ta znicia. Ostanes osamotena, izolovana, s depresiami a pre kazdeho budes iba cudana vysokej skoly. Zachran sa kym mozes, kym mas este zdravu psychiku a sancu zaradit sa do normalneho kolektivu a najst si primerane kamaratky. To neznamena, ze ked si natrafila na blbcov, ze teraz uz kazdy musi byt blbec. Nechapem, preco by mala ostat tam, kde jej o 3. rano nadavaju do kuriev a ponizuju ju. To kde sme???!