Šikana, ohováranie

Príspevok v téme: Šikana, ohováranie
Anulka 114

Dobré ráno,
chodím na VS prvý rok som od domu cca 270km. V škole sa mi darí ale na internáte je to horšie mám spolubyvajúce s ktorými som si nesadla. Tie spolubyvajúce ma ohovarajú všade tade. Maju vela kamarátov kde som terčom asi ich ohovárania mám taký pocit. Raz večer prišli ich kamaráti do našej izby okolo 3 ráno povedala som im nech idú preč že spíme. Ten jeden na mńa vybehol a začal mi nadávať do K****. potom keď zatvoril dvere na celom internáte hovoril že som K*** a že som im robila striptíz. Ja neviem čo mám teraz robiť som z toho smutná samozrejme baby sa na tom zabávali. Mám ísť do kancelárie Ubytovne kde bývam a nahlásiť to alebo ako to mám riešiť?

Ďakujem za skorú odpoveď Anka

hranostaj

mimulus moc si to idealizujes, kazdopadne pochopil by som nieco taketo na zakladnej strednej ale vyska to uz by mohli mat ludia rozum, ale castokrat to byva tak ze clovek ktory zazil sikanu to v zivote dotiahne dalej nez ti co ho sikanovali

Mimulus

Veď o tom píšem. Ale život nie je o tom, že človek bude musieť celý život pred niečím alebo niekým utekať a na niekoho sa spoliehať.

Iba Katka

A ešte som zažila, že celý kolektív šikanoval jednu osobu. Keď celá trieda šla s davom, tak si ten šikanovaný nemal šancu nájsť niekoho, kto by bol s ním.

Mimulus

Prečo by sa mala ona prispôsobovať šikane a niekde odchádzať? Veď nech odídu tí, ktorí ju šikanujú nie?

Iba Katka

No lebo tie jej spolubývajúce si určite žiadosť o preloženie nedajú.

Ja som zase poznala veľa prípadov, keď šikanovaný zmenil školu a spravil dobre. Ale žiaden prípad, keď ten tyran zmenil školu, lebo mu to šikanovaný povedal.

hranostaj

mimulus ono by to malo byt tak ako pises, ale ked natrafis na partiu debilov, moze to stat vela sil bojovat, a teraz pred skuskami ma dievca asi ine starosti nez sa zapodievat dementmi

Kovepa

Mimulus, ty by si ju chcel nechat tam, nech ju znicia? neprajes jej nic dobre. Tvoje rady mi pripadaju, ako zamerne zavadzanie. " Ved ostan tam, aspon budes viac trpiet... "

Mimulus

Prečo by si mala dávať odklad alebo preloženie alebo vybavovať privát? veď nech to spravia tí ktorí jej ubližujú nie?