Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko stoji zubny strojcek?

lejdy

Caute vsetci,tak som sa aj ja rozhodla pre strojcek a kedze uz som po 18,tak si ho budem hradit sama...tymto vas chcem poprosit o nejaky tip na dobreho doktora z BA,samozrejme za normalnu sumu,lebo vidim ze sa tu uvadzaju rozne ceny a ani ja nechcem nic drahe za 1500 eur,az tak vela penazi zas nemam :)Chcem priesvitny aby nebol moc vidiet a moc si to ludia nevsimli :)Ozaj a ako dlho sa taky strojcek musi mat?Do roka ho mam prec?Dik za rady

Dia K

Jana C

ja by som si potrebovala tiež dať strojček na zuby, aspoň podľa odporúčania mojej zúbarky ... sa mi zapaľujú ďasná medzi dvoma prednými zubami, vraj kvoli zlému zhryzu ... tj. spodne zuby mi zapadaju rovno za horne a tým dráždia ďasno zo zadu :S
Nevieš náhovou, či pani doktorka Elena Biliková ešte prijíma nových pacientov? a je to mláda doktorka alebo staršia? Nie som sice z okresu TO ale chodievam tam. Hľadala som aj na nete nejake ordinačné hodiny ale nič som nenašla ... za info vopred Diky

filipo71

Ahojte chcel by som si dat fixny strojcek na horne aj dolne zuby , nevedeli by ste mi poradit nejakeho dobreho zubara u , ktoreho by ma to nevyslo moc draho z okolia NM,TN,PN,TT ? Mam 19 rokokov.
Dakujem

jajkafr

zuzu
to, že sa ti kývu zuby je normálne strojček tie zuby ťahá, musel ich ovuľniť aby sa dostali na to miesto kde sa majú dostať... po čase po odstránení strojčeka to prestane :)

zuzu 122222

Ahojte, mam fixny strojcek asi mesiac a teraz som si vsimla ze sa ma trosicku kyvu zuby na ktorych ho mam. Je to normalne? Je to kvoli tomu ze strojcek vyvija tlak na zuby, alebo by sa kyvat nemali?

smajlicek

pre REW : prosim ta ja som tiez z ke a mam viac ako 18 takze si budem platit vsetko sama...prosim ta ku komu chodis ? je to mila doktorka ? a to fakt si platil len tak malo ? dakujem

Jana C

KLINGÁČIK
fazetovanie nie je "obrusovanie zubov aby sa zmestili do lebky", ale, citujem z netu, "prekrytie diskolorovanej labiálnej plochy estetickým materiálom, buď kompozitnou živicou alebo keramikou". Skús si to vygoogliť. A vytrhnutím zuba sa síce môžu ostatné zuby posunúť, ale napríklad ich uhol neovplyvníš. Viem to podľa seba. Moja zubárka nosila strojček, jej mamina je tiež zubárka. Keby to je nezmysel, tak by jej to určite nedala. Tak isto ortodontistka vravela, že ho dala svojej dcére.... Strojček je super vec. Ľutujem len jedno. Že som si ho nedala už pred rokmi.

Jana C

WAKAWAKA
je to Dr. Biliková Elena z Topoľčian. Tel. číslo 038/5320 323. Nie som z TO, ale oplatí sa mi dochádzať, lebo u nás chceli pred 3 rokmi za strojček 10 000 Sk a odvtedy to určite zdraželo...

Klingáčik

Strojček na zuby je nezmysel. Zuby sa krivia a posuvaju ak sa nezmestia do ust. Bud je mala lebka, alebo velke zuby. Strojcekom si mozete poskodit klby sanky, budu vam vrzgat, je to postihnutie na cely zivot.

Drastické ale účinné opatrenie je vytrhnúť zub ktorý zavadzia. Zuby sa potom samé posunú na správnu pozíciu. No ale to potom zubári nič nezarobia. :-) Tiež by ste sa mali zamyslieť prečo vznikla takáto deformita. Môže to byť spôsobené tým čo jete. Nebudem tu písať veci ktoré tu boli napísané už tisíc krát.

Čítal som o postupe, kedy sa zuby obrusuju opar milimetrov, a potom sa vojdu do lebky. Vola sa to fazetovanie. Zrejme to nie je dobra vec, lebo sa tym poskodia zuby. Čo si o tom myslíte?