Ahojte potrebujem surne vediet, kolko stoji taky ten obycajny strojcek na zuby. Myslim ten skaredy zelezny, nie biely. Vdaka
Kolko stoji zubny strojcek?
Ahojte ja si len idem dať strojček a zatial to vychádza dolny a horny --> 700 € a to mám ešte dobre že som u takej lacnej zubárky lebo inak by som platilo okolo 2000€. :)
Na presnu cenu sa treba spytat priamo v ambulancii u celustneho ortopeda, ku ktoremu pojdete.
zubcek - Strojcek nerobia bezni zubari, robi ho iba celustny ortoped. Takze tvoj zubar, ktory ti bezne vrta zuby, ti da odporucenie na celustnu ortopediu a ty sa uz sama roznodnes, ku ktoremu celustnemu ortopedovi chces ist. Je ich ovela menej ako beznych zubarov. Pokial viem, do 18-tich rokov preplati nieco aj poistovna a kto je uz dospely, ten si strojcek v plnej vyske hradi sam. Asi nieco okolo 600 € je bezna cena za jeden strojcek u dospeleho cloveka, ale su v tom samozrejme rozdiely, kazdy celustny ortoped ma ine ceny. Ja mam strojcek aj na hornych, aj na dolnych zuboch. Pri hryzeni mi to neprekaza, prekazalo iba zo zaciatku, kym som nebola zvyknuta, ale rychlo som si zvykla. Treba sa vyhybat hryzeniu tvrdych veci, aby sa strojcek neposkodil, aby sa neodlepili brekety. Jablka a mrkvu iba struhat, cukriky v ziadnom pripade nerozhryzat. Pocas jedla budete citit, ako vam zvysky jedla zostavaju zachytene medzi drotmi zo strojceka a zubami. Je to neprijemny pocit, ale da sa na to zvyknut. Prinuti vas to umyvat si zuby po kazdom jedle. A ak uz nie je moznost si tie zuby umyt, tak aspon poriadne vyplachnut, lebo jazyk je v takomto pripade vacsinou bezmocny. Co sa tyka rozostavenia zubov, u mna bol problem, ze som mala dve horne trojky asi z polovice vystrcene z radu ako upir. Na kazdej strane sa dvojka a trojka ciastocne prekryvali. Strojcek som dostala v auguste a teraz, po pol roku, uz mam zuby takmer uplne rovne, takze to islo ovela rychlejsie ako som predpokladala. Taky ten nocny strojcek sa v puberte a v dospelosti uz neodporuca, vhodny je skor pre mensie deti na prvom stupni zakladnej. Pre starsich sa odporuca skor fixny, ale nie je to ziadna hanba. Keby som sa mala este raz rozhodnut, dala by som si ho znovu.
Kolko stojí taký strojček na zuby? ...potrebujem a naši nańho veľmi nemajú..preplatí mi niečo aj poisťovňa??
prosím odpovede!
Jery_L51 - no o.k. a keď mám poisťovňu UNION ? :) tak ako to je s tým preplácaním ? :)
Ahojte.Ja mám tiež DOSŤ,krivé zuby.Uvažujem ,že čo takto strojček.Mám z toho traumu.Prosím vás ako sa v tom cítite?Dá sa s tým normálne jesť,kusať?Robia strojčeky všetci zubári?Môže mi urobiť strojček aj iný zubár ako môj,alebo by som musela zmeniť zubára?Koľko teda asi stojí taký strojček na horné zuby?A ako dlho ho treba nosiť ten stály a koľko ten nočný-ak pomáha aj ten?
Eva 531 -ja tiež ťahám na 30ku :o)
takže mám 17 rokov a chcel by som sa opýtať či mi aj niečo preplatí poisťovňa ak chcem strojček na horné zúbky ? a koľko by ma to vyšlo celé ? kt. je najlacnejší ? :) veľmi sa do toho nevyznám, ale potrebujem to :)
zaleži od poistovne.. najvyhodnejšia je apollo. no vlastne aj dovera kedže sa zlučili.. tam zaplatite takych 300-400 euro.. za jeden cely strojček myslim že ja som platila 120 na začiatku za a potom ked meniela gumičky. tak po 7-8 euro.. vychadza to tak do tych 400 euro a mala som ho rok a pol čo je tak normal... tato cena je len ked mate tahšiu vadu.. ked je lahšia tak sa plati viacej o niečo a ked mate všeobecnu zdravotnu tak ste v kaši suseda je tam a ta tam nechala už minimalne 1000 euro.. ved za vymenu gumičiak plati takmer 20 euro... teraz ju idu koli tomu prehlasovat..
ahojte mňa dokopy stál strojček 350 € :D
Dobry den,prosim o radu pre svoju dceru ktora ma velke problemy zo zubkami a potrebuje strojcek na stalo,mala 4 roky vytahovaci strojcek a pani doktorka odisla na dochodok a miesto nej nieje ziadneho doktora ktory ju ma zastupit,takze po pol roku sme konecne nasli doktorku ale stale sa nic nepohlo pretoze je vzdy nejaky problem,(raz nieco nefunguje,potom konzultuje a ked po pol roku vam povedia az dojde na otlacky tak vas vybavia za minutu ze sa nedohodli s poistovnou,totalna bezmocnost,pretoze dietatu sa za ten rok vratili zubky do tej polohy ako pred tym nez sa styri roky trapila so strojcekom,prosim niekoho kto vie adresu niekde v cesku (frydek,ostrava alebo cesky tesin a pod,,,kde uz to aj budeme musiet platit ale aspon nam pomozu a skonzultuju to s nami lebo toto je totalna bezmocnost,to nase zdravotnictvo,velmi pekne do predu dakujem aj za malu radu