S depkou a bez priateľov

Príspevok v téme: S depkou a bez priateľov
8saskia8

to je asi najhoršie. mať depresiu a nemať sa komu vyrozprávať. fakt, nikomu. kamošku mám, ale teraz to je také, škola ..a tak ma priateľa, nemame čas, a je trocha " divná " všetko musi byť podľa nej..spolužiačky v škole su len na zábavu, nič take si nehovorime,a ni ich to nezaujíma..povedia len " aha... " tak to je fakt..super. mame to nepoviem, aj tak má starosti s mojím bratom..a priateľovi tiež nie, pre ňho to všetko je.. mam chuť si ľahnuť a preplakať celu noc, deň štvrtkové meniny, a cele vianoce a celý nový rok..
neznášam ten pocit zbytočnosti, nepochopenia, pocit že som len na uspokojenie niečích potrieb..

8saskia8

no dávnejšie, asi pred 2 rokmi som zažila krátke, ale zato intenzívne kamarátstvo,a tá holka ma vtedy vedela tak vypočuť, že dodnešs ľutujem ako to všetko skončilo.. nie je to vždy tak.. niekto ťa dokáže pochopiť dá ti radu, povie , čo by on urobil na tovojom mieste..mne to pomôže..určite lepšie ako takto sama, s nikým..

Mimulus

Vieš depka a depresia nie je to isté - možno zle píšem ale či máš jedno alebo druhé - nikto nechce počúvať o problémoch a vidieť človeka ktorého má rád ako sa trápi. Preto je smutný človek tak veľmi sám.

8saskia8

ja potrebujem čas na rozprávanie..a prave som vo fáze, v ktorej sa cítim najhoršie , a neeviem ani koľko bude trvať, pretože z nepodstatnej veci sa stal neskutočne veľký problem..

Mimulus

Vieš čo zdravý človek (priateľ, kamarát, rodina)povie človeku ktorý trpí depresiou - neboj sa všetko bude dobré, treba myslieť pozitívne alebo sa rozplačú a pošlú Ťa preč. Obe reakcie sú... Preto som radšej pri ťažkých stavoch radšej sám.

Mimulus

,,a priateľovi tiež nie, pre ňho to všetko je..,,

Tak a tu to máte :) Som veľmi rád, že si sem práve túto vetu napísal - teda som rád za celú tému ale táto veta je zvlášť dobrý príklad toho ako sa porozprávať s tými, ktorých milujeme a ktorí sú nám najbližší.

Presne toto, čo si tu napísala a čo som teraz citoval mi ničí život a ten výsek z vety už aj manželstvo. Presne viem o čom to je.