Triaška u 3 ročného dieťata bez horúčky

Príspevok v téme: Triaška u 3 ročného dieťata bez horúčky
Dia4

Môj 3 ročný syn sa v noci zobudil na veľkú triašku alebo zimnicu, asi hodinu potom ako zaspal. Stalo sa mu to už 2x v rozmedzí 1 týždňa. Dala som mu nurofen aby sa ukľudnil a hneď aj zaspal. Horúčku nemal, skôr sa mi zdalo že bol studený. Ráno bolo všetko v poriadku a ani sa zle necítil.
Vie mi niekto povedať čo by to mohlo byť?

ahjajjaj

Tomas: áno, existuje chrípka bez horúčky. Zvýšená teplota alebo horúčka je imunitná reakcia organizmu na vírus. Tá imunitná reakcia pomáha v podstate chorobu zdolať, lebo pri vyššej teplote vírusy hynú a baktérie hynú. Aj sa preto odporúča napr. pri teplote do 38 stupňov a pri malých detí aj do 38,4 nepodávať antipyretiká, pokiaľ chorý zvýšenú teplotu dobre znáša.
Pri oslabenej imunite sa horúčka pri chorobe nemusí ako imunitná reakcia organizmu objaviť.

zapal

Katkabinka, namerali mu nejaku teplotu? Dostal nejaky liek? Nepotvrdili zapal v tele? Ak ani jedno, nebolo by od veci vysetrit imunitny system alebo aspon spravit IgE test. Moze byt alergik.
Existuje aj zapal pluc bez horucky.

Tomas12345

ahjajjaj :

Existuje i chrípka bez teploty ?

Katkabinka :

A ked si malého umývala, utrela si ho poriadne ? Ak si ho totiž polomokrého obliekla do pyžama a v izbe bolo chladnejšie tak nečudo že dostal triašku.

ahjajjaj

mohlo sa mu aj niečo zlé snívať. Okrem toho, Ty si nikdy nemal chrípku, bolesti kĺbov a hlavy a žalúdka bez toho, proste stav, kde potrebuješ niečo proti bolesti a ostať v posteli a to bez toho, aby si mal pritom aj horúčku?

Katkabinka

Ahoj, môj syn to ma tiež. Už tretíkrát tento týždeň. Sme na detskom a nik nevie co mu je. Z čoho to mal tvoj syn?

TinaM

v spravach rozpravali, ze tohtorocna chripka sa prejavuje bud horuckami alebo zimnicou. Tiez by som pre istotu zasla k lekarke