Neviem čo so mnou je

Príspevok v téme: Neviem čo so mnou je
lala_156

Mám 13 rokov a asi od deviatich trpím takými paranoidnými pocitmi. Nebolo to nič také, prejavovalo sa to možno raz za mesiac. Odvtedy som mala strach či je so mnou všetko ok... teraz keď mam 13 je to horšie trpím takými zvláštnymi pocitmi že ak niečo nespravím tak sa zbláznim alebo niekto zomrie a tak. Tie paranoidné myšlienky sa mi prejavujú vtedy keď som na nervy a to som v poslednej dobe stále. Stále si umývam ruky, chcem mať pocit že sú úplne čisté. Trocha som googlila a našla som istú obsesívno-kompulzívnu poruchu. Celkom to sedí na moje bláznivé myšlienky. Ale tie paranoidné myšlienky neviem... Myslím že to začína byť paranoja a mám strach. :(

bella12

lala 156, áno, je to obsesívno-kompulzívna porucha. Aj tie myšlienky, že ak niečo nespravíš, tak sa zblázniš či niekto zomrie môžu byť súčasťou tejto poruchy. Je to úzkostlivosť, stále opakujúca sa neodbytná obava z toho, že sa niečo zlé môže stť (obsesia), ktorej chce človek zabrániť tým, že vykoná nejaké činnosti, rituály (kompulzia) - napr. časté umývanie rúk.

Čo sa stalo, keď si mala 9? OCD sa pravdepodobne u Teba spustila po tom, čo si zažila nejakú zraňujúcu negatívnu udalosť. Nikomu si sa s tým nezdôverila (rodičia)?