Ahojte:) Zistili mi že mám skoliózu chrbtice. Mám 21 rokov dá sa s tým niečo ešte robiť??? Posilujem s náčiním neviete mi povedať či mi to môže škodiť???
Skolióza chrbtice
chrobacik, dá. Ísť k lekárke, tá ťa pošle k otropédovi, ten na rehabilitácie a tam ti ukážu cvičenia. Tie budeš poctivo cvičiť a uvidíš ako ti bude lepšie. :)
Krivu chrbticu treba natahovat, nie podopierat. Na to su aj celkom jednoduche zariadenia pod menom traction. Tie najlacnejsie pozostavaju s goliera na krk, a povrazku s kladkou, na konci povrazka je plastikove vrecko na vodu, kde si das tolko vody, kolko znesies a pouzivas to pocas spanku, aby ta to natahovalo systematicky dlhe hodiny, nie len kratkodobo.
No budiš mne to zistili v podstate preto lebo som si dávala robiť kompletnú zdravotnú prehliadku kvôli jednému zamestnaniu. Dúfam teda že to nebude prekážať v práci a posilovať budem teda ďalej poprípade sa obrátim teda na ortopéda a tú jogu skúsim. Ďakujem za názory:)))
mimulus o co ti ide? najprv pises, ze v 21 je vela casu na upravenie a nasledne na to napises, ze je neskoro??
Fyzická aktivita akéhokoľvek smeru je prospešná. No myslím si že v 12 -13 rokoch sa to ešte upraviť dá ale v 21?
Mojej mame ako tínedžerke, myslím, zistili, že má skoliózu, upravila si to každodenným cvičením jogy, skús sa vydať touto cestou:)
samozrejme, ze uskodit jej to moze
Choď k ortopédovi a spýtaj sa na cviky s náčiním - poradí Ti ale uškodiť Ti to nemôže a 21 rokov je dosť veľa na nápravu skoliózy.
:D aha