Teraz skúsim opísať mojich vyše 13 rokov trápenia:
samozrejme tak to začalo, že niekoľko rokov som sa liečila u kožnej, prešla som si všetky vodičky, všetky krémy so žiadnym výsledkom, nakoľko moje sebavedomie bolo toho času už značne poznačené, kvôli neúspechu v liečbe, tak som vyskúšala tiež čínsku medicínu, t.j. som vystriedala niekoľko liečiteliek a liečitelov, no bez výsledku, to trvalo tiež tak pár rokov, moje seba vedomie po tomto bolo ešte "žiadnejšie" potom som vyskúšala produkty ako dr. nona, herbalife, tiež s žiadnym efektom, rôzne zahraničné vodičky a krémy, samozrejme všetkých liečiteľov, drahé bylinné produkty, drahú kozmetiku mi platili rodičia. Samozrejme raz za čas sa stále dám nahovoriť na čistenie pleti u kozmetičky, a pravidelne chodím na čistenie, a stále s hrôzou skonštatujem, že mi to čistenie na škodu a je to horšie.
Takže po týchto neúspechoch som začala študovať na nete, začala som študovať amerecké štúdie rôznych univerzít - príčiny vzniku akné, a tam som sa dozvedela, že akné je vo väčšine prípadov spôsobené vnútornýým zápalaom v tele. Tak som postupne začala vyhľadávať rôznych lekárov, najprv gastroenteorologa, ten mi našiel helicobacter,, dvakrát mi preliečoval liekmi, po tejto liečbe sa mi pleť zlepšila cca o 40 %, som bola rada, ale po tomto sa to nejak zastavilo, a tú pleť som zas nemala bohvie akú, tak som pátrala ďalej, keďže už dlhší čas som cítila občas hnis v ústach, tak som odišla za ORL lekárkou, tá mi povedala, že mandle nemám pekné a ten hnis pravdepodobne cítim z tých mandlí, tak som sa objednala na výber mandlí, o mesiac som mala vybraté aj mandle, trvalo pár mesiacov kým som sa zotavila predsa to bol zákrok do organizmu. Pleť sa mi zlepšila po tomto len trošku. Mala som na lícnych kostiach pri prechode ku krku hnisavé vyrážky, tak tie mi zmizli, ale inak nič extra, stále som mala takú mastnú pleť, ako keby som bola potretá olejom. Potom som si dala spraviť u zubárky panorámu všetkých zubov a jeden koreň zuba sa jej nepozdával, tak som si nechala dať vytrhnúť ten zub. Nechala som rok pauzu od lekárov, ale pleť som mala stále takú istú hoci lepšiu, ale neprijateľnú.
Tak som sa pred 2ma mesiacmi rozhodla, že podstúpim liečbu roaccutanom, hoci som bola proti takýmto chemikáliám, ale radšej si otrávim telo takým "svinstvom" dúfajúc, že mi toto konečne zaberie, ako keby som mala takto ďalej žiť.
Zatiaľ sa mi pleť len trošku zlepšila, ale údajne to začne zaberať po pár mesiacoch, ale jedno pozitívujem je, že konečne nemám mastnú pleť a nelesknem sa ako keby som sa masťou natrela.