užívam ju už druhý týždeň, ak niekto užíval ako mu pomohla a na aké choroby?
Serapeptaza
A ako brat b-komplex v kuse ci robit prestavky v uzivani?
Nezabudaj na to, aby si si znizoval hladinu homocysteinu, tj ber vitaminy B-6, B-9 a B-12,lebo na hladke cievy sa nic nevie trvalo usadit, musia byt zdrsnene homocysteinom.
To samozrejme vacsina lekarov este nevie....
Rng porad co na cievy brat preventivne? Staci lecitin,natokinaza,hloh,vitamin c?
Kastro, doplnky sa beru na doplnenie chybajucich latok v tele. Kto ma vysoku zrazanlivost krvi( vid vysledky koagulacnych testov), tj nedostatok nasho enzymu na riedenie a rozbijanie zrazenin, plazminu, musi si doplnat/nahradit ten nedostatok podla osobnej potreby . Moze to by 2 x 2000 FU cely zivot ale docasne aj 4 x 6000 FU a viac v pripade kvrvnych zrazenin v cievach(hlboka zilova tromboza a ine)
Kof3ein, nanosy na cievach , zdrsnenych homocysteinom sa skladaju priblizne na 80% zo znicenych oxidovanych a polymerizovanych nenasytenycyh olejov, 15 % z oxidovanych cholesterolov, nizkomolekularnych tj LDL najma VLDL, tj velmi nizkomolekularnych a lepkavych, a 5% mineralov, najma kalcifiklaty, ktore sa tam usadzuju ako nasledok roznych zapalovych procesov.. Nuz rozne enzymy to rozrusuju, podobne aj chelacia na mineraly a samozrejme lecitin ako emulzifikator a antioxidanty , ktore pracuju proti oxidacii/tvrdnuti tychto vrstiev.
Serrapeptaza je protizapalova a zaroven silne rozbija proteiny/biekoviny, z ktorych sa skladaju cholesteroly(zluceniny tuku a bielkovin)
Zdravim rng chcem sa ta opytat na natokizanu preventivne staci 2000fu na riedenie krvi? A chcem dat k tomu na alergie serapeptazu ked budem brat denne oboje nezriedi mi to krv prilis?
Uz dlhsie beriem Lipotropne factory od Solgaru. Sklada sa z cholinu, inosidolu a L-methioninu.
Chcem sa spytat hlavne na Methionin. nasla som protichodne studie, ze na jednej strane pomaha:
- detoxikovať organismus od ťažkých kovov
- znižovať hladinu cholesterolu v krvi
- chrániť pečeň a obličky
- redukovať nadváhu
- zlepšovať výživu vlasov, nehtov a pokožky
a na druhej:
Dlhodobe uzivanie zvysuje homocystein a LDL. vegetariani a vegani by ho nemali brat vobec, pretoze vykyvy s nimi mozu zamavat skaredym sposobom, a ostatni uzivatelia by mali brat ako doplnok vitaminy b6, b12 a kyselinu listovu.
RNG vedel by si mi to blizsie vysvetlit? Mam hypercholesteremiu, vysoku hladinu LDL, mam to brat, alebo nie?
Rng, chcem sa spytat, ako je mozne, ze v cievach je usadene 80% oxidovanych tukov, ked lipidy su hydrofobne? Hydrofilne sa stavaju az vazbou na proteiny. Tak sa dokazu uchytit na bunky ciev.
takze na oxidovane tuky je lecitin? A serapeptaza len na bielkoviny? Ak som to spravne pochopil tak preco pisu ze serapeptaza cisti cievy to len s casti cisti?
Lecitin odporucam kazdemu brat aspon raz do tyzdna polievkovu lyzicu. Nie je to len na cistenie ciev, ale vseobecne na pohyb tuku v tele a je to zakladna zivina pre mozoch, kde sucha vaha mozgu obsahuje az 30% lecitinu.
Serrapeptaza je bielkovinny/proteolyticky enzym, tj cisti z povrchu ciev len tukobielkovinne nanosy(cholesteroly), nie vsak oxidovane znicene a casto polymerizovane tuky, ktorych je tam najviac, a ked robili rozbory zapchatych ciev dosli z pomerom 80% znicenych oxidovanych tukov, 15 % tukovobiekovinnych -oxidovanych cholesterolov, a 5% mineralnych usadenin/kalcifikatov ako pozostatkov zapalov.
Enzym na tuky je lipaza