Mám o sebe čudnú predstavu

Príspevok v téme: Mám o sebe čudnú predstavu
Hurqin

Mám takú predstavu o tom čo som zač. Nemám na to žiaden dôkaz, je to len na úrovni pocitov. Tá moja predstava je nasledujúca:
Kedysi som mal moc. Nebol som však schopný ju zvládnuť. Stratil som zábrany a následkom toho bolo mnohým ublížené. Preto mi bola moc odňatá a stal som sa otrokom, aby som sa naučil vidieť veci aj z tej druhej strany. To trvalo dlho, až som si zvykol na to, že za mňa rozhoduje niekto iný a stalo sa pre mňa prirodzené, že že moja vôľa podlieha niekomu inému pre jeho úžitok.
Teraz som už slobodný, lenže zlozvyky z otroctva u mňa pretrvávajú. Stále podvedome túžim niekomu slúžiť, byť mu ku prospechu bez ohľadu na moje potreby.
Zároveň ešte trochu túžim po moci, ale nechcem ju, lebo viem, že by som opäť nemal žiadne zábrany pri jej používaní. Uvedomujem si, že keby som mal moc, tak by som spôsobil mnoho zla.
Momentálne som v kríze. Nemám morálne predpoklady na svoj rozvoj a v úpadku som bol doteraz veľmi dlho a viac upadať sa mi už nedá.
Sú tieto moje pocity naozajstné, alebo sa mi ich niekto snaží nanútiť? Ako mám spoznať čo ešte je a čo nie je mojou súčasťou?

Hurquin

Ovecka ďakujem za radu, ale ja tých psychiatrov a psychológov, akosi neuznávam. To čo sa skrýva v ľudskej duši nemôže dostatočne pochopiť nik z vonka. Najvyššia forma pochopenia je tá, keď niekto uzná, že pochopiť nedokáže a podľa toho sa aj s rešpektom voči druhým správa.