Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Žiť v takom vzťahu?

Príspevok v téme: Žiť v takom vzťahu?
cherry

Bývam spolu s partnerom a deťmi v jednej domácnosti, ale o vzťahu sa už dávno hovoriť nedá. Nemáme spoločné koníčky, nikam nechodíme, len z roboty do roboty, keď sme spolu doma, ani netrávime čas v jednej miestnosti. Niečo také ako aspoň naobedovať sa spolu, vôbec nepoznam. My jeme v kuchyni, on pravidelne pri televizore. Vlastne televizor a postel je jeho jediný svet doma. V domacnosti mi sice pomáha, ale...
Nemáme o čom komunikovať. Lepšie povedané ON nemá o čom. Za najväčší problém ja považujem to, že on NECHCE nič riešiť, o ničom diskutovať.
Už asi rok spolu spíme možno tak raz za 3 týždne. Ja som dosť sexuálne založená a považujem za niečo ozaj hrozné že on absolutne nedokáže dopriať mi ani takú základnú potrebu akou je sex.
Náš vzťah, teda toto spolubývanie, ja už nemám chuť zlepšovať ani obnoviť niečo medzi nami. Neviem, dokedy budeme spolu, domácnosť aj medzi deťmi je to celkom v pohode. Len to, že medzi nami je dávno koniec.
Mrzí ma, že on nechce o nicom so mnou rozpravat. Ale ak aj sa zmierim s tým, ze spolu len kvôli deťom bývame, neviem, ako sa mám zmieriť s tým, že spolu nespíme. Vyhýba sa akejkoľvek debate, ktorou by sme mohli niečo vyriešiť. Rozhodla som sa teda, že si nájdem milenca. /Len si na to musim najst aj čas./ Stále na to myslim. Ale zas.... asi nie som na to pripravená, asi ho stale milujem. Ale dokedy vydržim takto? Už som z toho dosť psychicky hotová, neviem sa vysporiadať s týmto jeho nezáujmom o všetko, čo sa mna týka.

Vlastne ani neviem, čo chcem poradiť. Možno odpoveď na otázku, či sa mám zmieriť so životom, ktorý prežijem s osobou, ktorá o mňa nemá absolutny záujem. K rozhovoru ho neprinutim, a ja som typ, ktorý mlčaním strašne trpí. Nechcem takto žiť. A rozísť sa bez vydiskutovania si všetkého sa mi zdá... no neviem, celý život myslieť na to, že ani jeden z nas nepovedal, co ho trápi, a že sme sa ani nepokusili o nejaké riešenie... to tiez asi neni výhra.

cherry

ďakujem, Maoam, a ďakujem Vám všetkým za Vaše rady a príspevky. idem do prace teraz, myslim, ze mám do večera nad čim premýšľať, a hlavne som rada, že sa s nim uz dnes nestretnem, tak snáď dnes začne ten čas, odkedy sa oňho prestanem fakt starať.
teraz ma napadá: v sobotu vyrazím preč na celý deň, dám babskú jazdu na vianočnych trhoch, hadam aj nalada nejaká bude z toho punču, tak nech ho aj porazí ked nebudem pol dna az do vecera doma a pridem veselá.
dakujem Vam

Maoam

ako uz bolo pisane, prestan sa o neho uplne starat, bavit sa s nim, sexovat s nim, robit mu servis

odstup

a ries si svoj zivot

Maoam

uz som ti pisala, ze musis dokazat jedno a to najpodstatnejsie: ist voci nemu uplne emocne na distanc, odstup

ak v tom potrebujes pomoc inej osoby, psychologa alebo milenca, to je na tebe, si dospela zena, rozhodni sa sama

potrebujes sa dostat od neho uplne na odstup, vnutorne a ziskas objektivnejsi pohlad na to cele vase spoluzitie

nikto nema pravo rozhodovat o tvojom zivote, okrem teba samotnej, to najhorsie, co mozes urobit je submisivne pasivne prijimat taketo zaobchadzanie s tebou ako zenou a partnerkou

toto je TVOJ podiel zodpovednosti na tejto situacii a ten mozes zmenit

ak toto zmenis, zmeni sa zakonite aj vas vztah, pretoze sa stara forma hry skonci.....

predpokladam potom dve moznosti dalsieho vyvoja:
1. rozchod, lebo nebude schopny zit so zenou, ktora uz nie je submisivna a necha sa ponizovat a vyuzivat

2. uvedomi sa

cherry

veru je to tak. som ticho a trpím, robi si so mnou co chce. a ze obcas vybuchnem? no boze, to chvilu vydrzi.
chcem si najst toho milenca, aj na sex, aj na rozpravanie, na pohladenie, ale hlavne preto aby som vedela ze o mna stale má niekto zaujem. co nemas doma, hladas inde... mam moznost, aj by bolo s kym, ale... nemam na to velice az tak moc casu. bud som v robote, a ked je vikend, som s detmi, upratujem a vlastne si chcem aj oddychnut. neviem kedy mam chodit z domu, nemam na to skratka tak moc casu

Maoam

a to s tymi cinmi bolo myslene tak, ze prestan rozpravat, lebo ty 'riesis' len slovami (vycitky, pokusy o rozhovor) ale nenasleduje ziadny cin

muzi chapu ciny lepsie ako slova

takze nieco urob, ale nehovor o tom - a uz vobec nie predtym.....

urob raz nieco BEZ neho, podla seba

Maoam

zacal by riesit, keby si ho vyhodila z domu, napriklad...

kazdopadne by to bol prejav aktivity z tvojej strany

rovnako keby si si nasla milenca, bol by to aktivny tah z tvojej strany, cokolvek taketo by bola nejaka aktivita

ale ty si len ticho, posluchas a 3 dni v mesiaci rozkrocis nohy

prepac za uprimnost

Maoam

nespravne si to pochopila

ty si musis zariadit SVOJ zivot podla seba

kym si ticha, poslusna, ked on chce, ty si lahnes, davas mu servis bez slova a bez reptania...jemu to vyhovuje

ma zazemie, nemusi nic riesit

ty si submisivna, uplne pasivna a vsetko prehltas, zeries sa tym zvnutra

ries SVOJ zivot, deti budu stastne tam, kde a s kym bude stastna ich matka

cherry

ale ked ja zmenim svoj pristup k nemu a dám mu pokoj, urobim len to, co si on želá. nebudeme nic riesit, a on bude rád, ze si konecne presadil tento jeho uzasny stýl života. ja budem sice asi stastnejsia a vyrovnaná s tym, ze je koniec, a jemu asi ide len o to, aby s nami byval a odomna mal uplný pokoj

cherry

fero11111:
dostala som sa do jeho pokecu asi pred polrokom, aktivovala som archív, no hrôza co tam bolo. ale podla toho nikdy k ziadnemu stretnutiu nedoslo, nebol to ani sex cez net, skôr nejaké navrhy, komentáre a tak. vraj sa len zabával, krátil čas a bol zvedavý... . zaujímavé, kedže doma ani nesexuje a téma sexu je u nás totalne tabu. nechapem preco, kedysi sme mali ozaj dobrý a pestrý sex. zivot, uplne bez problémov.
rodičia? stretávame sa velmi málo s nimi, ale oni o nasich problemoch nevedia