Som v 2 mesiaci. Este mozem ist na interupciu, priatel o tom nevie, keby vedel tak by mi to nedovolil, o dieta sa mam ako postarat. Ja osobne niesom na to vobec pripravená,ale zas nechcem urobiť chybu ktorú budem ľutovať celý život, môžem vaše názory ?
Je peklo mať dieťa v mladom veku?
Rozhodnut sa musis sama, to nikto za teba neurobi. Ale ak vahas, tak bude asi lepsie ked si to nechas, lebo take ako ty ked idu na interupciu mavaju potom vycitky. Take, co su na 100% rohodnute vycitky mat pravdepodobne nebudu. Ty mas priatela o ktorom vies, ze to dieta bude chciet, to je tiez velka vyhoda. Rozhodni sa dobre.
Lost, asi si to pomylil so slovom lyza, lyzicka :D
no nechcela som byt tvrda
keby len lIIIzatko :D :D
Lost, toto bol tvoj najdlhsi prispevok
* LIZATKO ;D
kv, no ale to je chyba planovania :)
nie chyba dietata..
a o tom je muz+zena vztah..
aby planovali a efektivne..
tj, by ma zaujimalo ich pozadie, tych co su doma.
nadavaju, ale co robia preto, aby sa mali lepsie ???
to mi pride ako ludia co nadavaju na megakorporacie ako google, ze neplatia dane :D
pche.. ale to, ze google im dava pracu, to uz nevidia.
pride mi to take, ako ked mama ozberie synovi lyzatko,
Maly 5 rocny Tomas, "mama preco si mi zobrala lyzatko? zober aj mojej sestre! aj ona ma lyzatko! zober jej ho! alebo jej ho zoberiem ja!"
je tento pristup spravny? :D preco tomas nevymysli ako lyzatko zobrat spat, resp preoc mu ho zobrala v prvom rade..
sice som trochu odbocil, no ak by tie mlade baby trochu viac planovali, bolo by to lepsie a to nemyslim zrovna ze planovat dieta v 30, kludne aj v 18 :D
lenze k tomu sa musi potom clovek postavit zodpovedne skor nez len 18, napr co robi otec ich deti? ich manzel teda..
napr muz by nemal chlastat ako blazon od 15-19 a potom si lamat hlavu, preco je stale pod mamickynou suknou a ako to, ze je svet taky zly a nespravodlivy a nikto mu nic neda zadarmo :D
sice tvrdy nazor, ale asi toto si myslim o ludoch, co si stazuju, ze ako im je zle..
mali sa hold lepsie ucit :D alebo robit veci tak, aby im bolo lepsie.. jednoducho planovat, od zaciatku..
poznam dost pripadov ludi, co si zmenili zivot (prestali minat na blbosti), uskromnili sa, tak rychlo ako sa dalo vyplatili hypo a ziju OK uz..
ono sa to nezda, ale na to asi fakt treba vysoku skolu pre ludi, aby vedeli, ako narabat s casom (a tym padom aj peniazmi..)
a potom by si aj tie mamicky mohli uzivat svet, nehovorim ze rovno bahamy, ale na stredozemie by im zostalo, a stale to maju lepsie ako co i len 1 generaciu dozadu, a uz aj to je isty pokrok..
moja mama ma mala v 18tich tiez :D a pekne sa so mnou potrapila, choroby atd.. prvy krat bola pri mori sa mi zda ked som mal 12-15, nepamatam si presne, no bola s kamoskou na lacnom zajazde do Benatok.. tesila sa..
a potom dlho nic a potom 2 a 1 rok doazdu chorvatsko sa mi zda..
a nevyzera ze by lutovala ze ma mala v 18 :P to by bolo CITIT..
a uz len cakam kedy moj brat dospeje, aby som jej (a celkovo im) mohol podarovat zajazd, napr na tie bahamy - lenze neviem ci na to maju chut.. sice je to neporovnatele diametralne odlisne, no lepsie neskor nez nikdy, ci nie? :P myslim ze je to skor vo vnimani reality a je to individualne, co pre koho znamena slovo uzivat si zivot.. niekto potrebuje ferrari, inemu staci najlacnejsie cabrio.. a uziva si viac ;)
cize nie, nesuhlasim a je podla mna vyslovene blbost ak niekto veri, ze s dietatom sa zabije mladost/zivot..
je to len zlym planovanim :P :) :D
a nie , je OK vychovany (pes) :D on tam povodne ist nechcel, ja som ho tam tahal :D potom som povedal ze dost.. ale uz nechcel odist :)
dnes spi pod perinou oprety o mna :D vacsinou tak na ruke/hrudi a extremne prijemne hreje :P setrim na kureni :D potom aj tak odide o par minut na druhu stranu.. ma tam dost miesta, i ked on by obsadil aj super-king size postel :D pointa je, vobec mi to nevadi :P no neraz som pocul, ze pes ovracal majitela napr za golier ked spal :D mna este nie, no par krat postel trafil, bolo mi to jedno, ale priserne starosti s menenim vsetych tych plach a veci okolo toho, ale aj napriek tomu stoji za to :D ved pozri :P www.bastienwhitejade.eu ako by som ho mohol vyhodit? :D vzdy je s nim zabava, napr sa nedostanem k mobilu www.bastienwhitejade.eu vzdy si nieco najde :) ale zase nie hardcore ze by mi zjedol stol alebo elektricke rozvody :D a to sa mi na nom paci najviac :D ked sa on tesi a blbne..
Diana, este nieco, si uz v 2.mesiaci, podla mna ak by si to dieta skutocne nechcela, tak nevahas a ides okamzite. Cim dlhsie tehotenstvo trva, tym vacsie je riziko komplikacii aj pri zakroku aj do buducnosti. Podla mna mas iba strach, nie je to o tom, ze ho nechces a ten strach prekonas s pomocou priatela a rodicov.
Skola sa da aj s dietatom studovat, navyse ak mas rodicov, ktori sa vyslovene tesia. Pomozu ti s opaterou a ty mozes studovat.
neviem co mas za psa ale moj pes ma v zivote neovracal :D
zato decko hej : / okrem toho spi vacsinou s rodicmi do sto rokov.
a vobec mas ho dako blbo vychovaneho toho psa ked ti leze do postele : /
kv
nj kazdy to vnima inak, ale vezmi si, ze ak mas male dieta, aspon ti nepogrcia, popripade inak nepospini TVOJU posle, ale tu svoju, cize nemusis prezliekat matrac a periny atd aby si si potom co ho znovu uspis mohla lahnut aspon do tak cisteho z akeho si vstala :D
sice stale sa neda porovnat psa s dietatom, kedze pes dospeje tak 10x rychlejsie do stavu ked je menej zavisly, len som sa snazil nacrnut, ze to nie je az take tazke :)
a tiez som ho "vychovaval" sam, lebo som uz nebol s rodicmi, vek cca 22 (cize to je ako 19 u zeny? :D udajne rychlejsie dospievaju zeny :P :D ), choroba nechoroba.. (stat vonku v 40C teplotach ked je mraz a pes chce behat, velky zazitok :D ) atd..
cize ona ma vlastne vsetko "za vodou" rodinu, a prostriedky, jedine coho sa obava je, a celkom relevantne, ci to zvladne ona sama :)
no uz ked si fakt polozi otazku, "zvladnem to?" tak je to dobre znamenie.. a to som si myslel (moj prvy ofenzivny prispevok), ze to je dalsia co ziskuje a neche znasat risk :D ale asi som sa mylil, resp uvidime..
ano je to obmedzujuce, no ak je tam viac ludi co pomaha, tak potom je to o nieco jednoduchsie a od toho tu mame rodiny :)
v tejto otazke je podla mna prehnane rozmyslat prilis opatrne ze "co ak to nezvladnem"...
mladost predsa nestrati, vez za 3-5 rokov co by dokincila VS bude dieta schopne sa nechat varovat a ona moze ist po dovolenkach, resp, uzivat si "mladost" dalej, ak by chcela v rozumnej miere, myslim ze to robi mnoho ludi :)