Prvy sex - ako sa najlepsie chranit?

Príspevok v téme: Prvy sex - ako sa najlepsie chranit?
Deenimka

Dobry den, priatel ma 22 a ja mam 19 rokov. S priatelom sme spolu rok a 3 mesiace a chceli by sem prvy sex. Intimny zivot vedieme spolu uz cez pol roka. Pred par mesiacmi mi priatel pri "prstovani" nechtiac pretrhol blanu, mala som v ten den slabe krvacanie. Posledne dva mesiace sme robili "dry humping", tj obtieranie sa o seba cez 3+ vrstvy oblecenia. Podla toho co sa priatel docital to je bezpecne. Avsak chceli by sme postupit o jeden krok dopredu. Priatel planuje stale pouzivat kondomy, zaroven som ja s priatelom zvazovala, zeby sme si pridali este ochranu naviac. Tabletky som kvoli moznym nasledkom a vysokej cene velmi nechcela, avsak su tam este menej nakladne a bezpecnejsie alternativy. Zvazovala som pristroj IUD, ktory sa zasunie dnu do vaginy a ostane tam kym nevypadne (niekedy to trva aj rok a pol). Taktiez som este rozmyslala nad zenskym kondomom (pesarom).
Bola som pred par mesiacmi u gynekologicky, ta mi povedala ze zensku ochranu sa neoplati davat pred prvym pohlavnym stykom. Nepytala som sa jej preco, ale je to zrejme kvoli blane, no gynekologicka netusila ze tu uz som mala pretrhnutu v tej dobe ked som za nou bola.
Myslite ze sa uz bude dat? Myslite ze kvoli tomu mi gynekologicka nechcela pomoct s druhou ochranou? Ktora z tych vec je najlepsia? A ako sa co najviac chranit pocas sexu? Nie je problem pri pouzivani dvoch ochran naraz? (iud/kondom alebo pesar/kondom? )Dakujem velmi pekne :). Prajem pekny den.

ppppppppppp

GHRH
no ked ma kramy tak to je dobre ja uz som to skusal a priatelke sa to pacilo bola spokojna ale najprv jej musis asi desat minut lizat vaginu potom zadocek potom nechaj ju aby ti vylizala penis a gule a napokon nech ti na penis napiahne kondom a penis vopchaj pomaly do jej vaginy a pomaly mozes zacat potom mozem pomaly zrychlovat nezabudni ju poriadne vytrtkat a este nech ona ti poriadne vylize gule aby sa ti postavil

Lano

Ja som si dal spraviť vazektomiu a teraz trtkáme oživot..manželka je uvolnená,lebo vie,že je to bezpečné....a hlavne naplno i ona si užíva....trtkáme i 7x za noc...ale už deti máme,tak pozor,lebo už sa to nedá späť....

Kvety zla

Zeny pharmatex pouzivaju bezne, casto aj "na samo" (no to by som asi neriskovala...). Osobne s nim nemam skusenost ale hlavne tu na fore su nanho pozitivne ohlasy.

Neviem preco ti gynekologicka nepovedala o ostatnych druhoch ochrany. V panenskej blane su otvory (na odtekanie menstruacnej krvi napriklad - preto aj panny mozu pouzivat tampony), preto si nemyslim ze je nejaky problem aby panna pouzivala tieto sposoby antikoncepcie. Rozhodne ked sa spytas, mali by to vysvetlit...

V kazdom pripade je len a len na tebe pre aky sposob ochrany sa rozhodnes, k dispozicii su ti vsetky, a mala by si mat pravo byt o nich informovana. Zvaz vsetky klady a zapory (ziaden sposob ochrany nie je "dokonaly") a podla toho sa rozhodni. Ale ak chces kombinovat kondom + nieco tak pravdepodobne je najvhodnejsi kondom + spermicid (napriklad Pharmatex).
So spermicidmi sa kombinuje aj pesar. S IUD nemusis kombinovat nic, mozes pouzit kondom (ale uz samotna spolahlivost IUD je natolko vysoka ze je to pravdepodobne zbytocne).

Deenimka

Dakujem za vysvetlenie Kvety zla. O Pharmatexe som este nepocula, je dobry? Vyuzivaju ho zeny bezne? Aku ma spolahlivost?
Taktiez sa chcem opytat, myslis ze Gynekologicka mi nepovedala o dalsich typoch ochran kvoli tomu ze si myslela ze mam blanu? Logicky by to dava zmysel, kedze si myslela ze blanu mam a velka cast zenskych ochran sa vsadzuje/dava do posvy. Kebyze som sa uz vtedy rozhodla pre jednu z nich, musela by mi tu blanu pretrhnut, co by urcite nechcela spravit kedze urcite rata s tym, ze si to nechavam pre priatela :). Kedze blanu nemam uz dlhu dobu, tie ochrany by som mala mat moznost uz pouzit, nie? Co myslis? Poradila by mi gynekologicka ohladom nich?

Kvety zla

Okej takze:
Zensky kondom a pesar nie je to iste. Zensky kondom je kondom, vacsi ako klasicky, nenasadzuje sa na penis ale vklada sa do posvy s tym, ze okraje pretrcaju von (predstav si presne kondom ale vacsi a nie taky elasticky). Nemyslim si ze sa moze pouzivat spolu s klasickym kondomom, a je aj menej spolahlivy. Vyhody su ze je pocitovo lepsi ako klasicky kondom. (hod do guglu zensky kondom a najde ti obrazky)

Pesar je "klobucik" ktory sa zavadza do posvy pred pohlavnym stykom, a musi byt zavedeny tak aby zakryl krcok maternice. Casto sa s nim pouzivaju aj spermicidy. (pozri femcap) Nevyhody - menej spolahlivy ako kondom, musis vediet ako ho zaviest aby bol v posve zavedeny spravne. A tiez neviem ci sa pouziva kondom + pesar, rozhodne je to zvlastna kombinacia.

IUD je medene teliesko. Gynekologovia, predovsetkym na slovensku, ho velmi nepredpisuju mladym zenam ktore nerodili. Musis zvazit vsetky klady aj zapory ktore sa s nim spajaju. Klady: jedna z najspolahlivejsich metod antikoncepcie, dlhodoba, nemusis na nu mysliet (ani pouzivat kondomy). Taktiez ta musim opravit, IUD "nevypadava" po roku a pol. IUD je dlhotrvajuce, je zavedene v maternici a nemoze vypadnut. Jeho zivotnost je 5-10 rokov, moze sa vybrat aj skor (teda lekar ho moze vybrat aj skor. Ty ho nevyberies).
Zapory: Jeho zavedenie je neprijemne, kedze sa zavadza cez krcok maternice, mozes pocas menstruacie viac krvacat a menstruacia moze byt dlhsia a bolestivejsia, taktiez trosicku zvysuje moznost zapalu, hlavne v prvom mesiaci po zavedeni.

Ak chces pouzit kondom + nieco tak by som asi pouzila Pharmatex krem alebo globule. Treba dodrziavat navod aby bol spolahlivy.

Inac tabletky nie su az take drahe, dlhodobo ta vyjdu lacnejsie nez kondom. A pokial viem tak musis platit aj za pesar, zensky kondom ci IUD.