caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
hmm, no tak toto mi inak domiesalo karty :)
ale o to lepsie :D
cim viac farieb tym lepsie, tak dik za nazor, cenim si to :)
Lost a este: tvoji dnesni priatelia mozu byt ludmi, ktori si o 5r na teba uz ani nespomenu.....je to bezne a zvlast v tomto veku. Takze na tom moc nestavaj.
Je malo ludi, ktori ta budu sprevadzat desiatky rokov...
Lost a nekalkuluj na roky dopredu, lebo nikdy nevies, ako sa vyvinie situacia, ci uz tvoja osobna, v rodine, state, na svete.
Planuj tak na rok-dva-tri dopredu maximalne.
Opytaj sa sam seba, KDE CHCEM BYT O 5 ROKOV? KDE CHCEM BYT O 10 ROKOV?
A tam mas odpoved.
A nauc sa tomu, ze nikto nema vsetko a uz vobec nie ihned....
Je vela veci, na ktorych treba riadne dlho makat, kym ich clovek dosiahne.
Lost, pisem ti, ze co clovek, to INY zivot, INE podmienky, INE zazemie, INA krajina, INY charakter, INE priority. Ty sa musis orientovat podla SEBA a nie podla toho, co robia ini.
Ohladne partnera, tak vies, ja nemam uz 24 a so vztahmi som zacala skor, ako ty, ono da sa mat skolu ci pracu a paralelne aj vztah, tak zije totiz väcsina ludi...
Ale z mojho hladiska, co som ti chcela napisat ako podstatne - neviem, ci vobec poriadne citas, co ti ludia pisu a ci sa nad tym napisanym aj zamyslis, alebo to iba preletis - si vo veku, kedy este mozes ist do hocijakej skoly, akej chces a mozes si doplnit vzdelanie, ci uz je to maturita, nadstavba alebo aj VS. Po 30tke to uz bude tazsie a najmä, ak napr. zmenis job a budes mat cojaviem 35 rokov, novy zamestnavatel sa ta ako prve opyta: CO STE ROBILI DOTERAZ? ehm, rozvijal som svoje vztahy.....
Chapes....ak chces mat neskor slusnejsi job, oplati sa v mladosti (ktoru prave prezivas) urcite investovat do veci ako vzdelanie a praca.
Tolko z mojej strany.
Keby som ja mala dnes 24r, co uz nemam, mam o 9 rokov viac a zdravie v keli, tak by som rozhodne sla na VS za hranicami. Ale to je moj pohlad na vec a to by som urobila ja, alebo si urobila inu odbornu skolu (ale tiez za hranicami, lebo viem,ake je tu vzdelanie, kde zijem).
Investovala by som do toho.
Partner - tak jasne, od ludi 20+ mozes ocakavat spontannost, blaznivost, neskusenost, je to normalne v tom veku, ale neskor uz ludia hladaju niekoho, s kym by si zalozili nieco solidnejsie (hoci aj bez deti), tak to bolo myslene.
V tvojom veku su bezne prve vztahy, ktore mozu byt rozne dlhe, sluzia na zbieranie skusenosti aj osobny vyvoj.
Rob to, co CITIS ty sam, ze robit mas.....chod za tym, co ta bavi a rob to, co ti je prirodzene.
hm, zrely partner..
a preco nemoze byt neskuseny ? :D
pytam sa aj preto, ze ja som ako 18 rocnystavil VSETKO na pracu. sice som na tom teraz lepsie ako "priemer" (o nieco..) ale mam pocit, ze to bola zla stavka, lebo mam 24 a 0 skusenosti vo vztahu :)
a nemam pocit, ze by mi ta kariera nieco priniesla.. Skor starosti :D
ale nemam v tom este jasno :D
toto mi totiz povedal napr 25 rocny kamos a aj o dost uspesnejsi kolega co sa prace tyka, ale aj ludia co maju 35-45 a sice su slovaci,ale precestovali fakt cely svet (maju taku pracu), no dost z nich sa stazovalo, ze chyba im nieco :)
ale chapem ze aj v 40tke je mozne si najst partnerku, ale kamaratov uz asi pomenej :) I KED.. jasne, 100 ludi 100 napadov, cize..
ale mam pocit, ze to uz nebude "ono" predsa len, mat kamarata z 20tky, alebo 10tky, je lepsie ako mat ho zo 40tky, tam by dovera isla tazko hore, ci niee? :)
neviem no :D zbytocna uvaha asi.. len aktualne nad tymto uvazujem :) co robit, ist z pracou, alebo nie :D lebo uz sa mi nechce :D len tak, zotrvacnostou ale nie naplne ako kedysi.. prebudim sa ako 30tnik, ktovie v akom stave, budem mat 'vsetko' a pritom 'nic' :) neviem :)
idem za bratom, prekvapit ho, zoberiem ho do AT , musim si kupit nejake plazove veci :D tak zatim, a dobru chut, ak si este nemala obed :)
Lost, co clovek, to iny zivot.
A zavisi aj od toho, KDE zijes.
Na zapade napr. je to väcsinou presne naopak. Najprv praca (kariera) a potom vztahy a privatny zivot. Lebo na skolu a prax su vhodne roky mladosti a mladej zrelosti a potom si ludia zakladaju rodiny, ked uz su ako-tak zabezpeceni a mozu si dovolit na nejaky cas vypadnut z toho kolotoca a maju tie deti z coho zivit, a ko naopak.
A este na margo vztahov - je velmi vela ludi, ktori sa cojaviem rozidu, rozvedu a v 40tke zacinaju uplne nanovo s novym partnerom, aj v 50tke, aj v 60tke, tu je tolko takych ludi, ze by si odpadol. Je to nieco uplne normalne.
Ale pracu - teda zaklad zivobytia mat musis, bez toho sa zit neda, jedine ak by ta zivil niekto iny, bud rodicia (ale aj ti raz pomru) alebo partner atd.
Takze ja osobne som zastancom opacneho modelu, najprv skola, praca, kariera a paralelne alebo po tom aj ten vztah...(ak ma za nieco stat, potrebujes aj znacne vyzreteho partnera, cize ten uz tiez logicky musi mat za sebou nieco, musi mat svoje odzite.......).
ach, dnes ma boli hlava :D
to sa stane asi tak casto ako pad komety na zem :D (hm, dufam ze nepadaju casto, myslel som asi raz za dva roky :D )
Povedalo mi to viac ludi :)
Tj. ze ak mam teraz napr 25, tak je lepsie zmaerat sa nie na pracu, ale na vztahy (akekolvej, kamaratov, partnerkse atd),lebo pracovat sa da zacat aj v 35.. ale tie vztay uz nie (alebo to ide ta zsie)
to kde si vzal tuto debilinu?
Maoam, co si myslis o tomto nazore?
"Praca sa da zacat aj v 35, aj v 40, ale vztahy uz nie"