Dieta a co potom? Spolocenska izolacia?

Príspevok v téme: Dieta a co potom? Spolocenska izolacia?
zewa

Ahojte. Som velmi aktivny, cielavedomy a ctiziadostivy clovek. Netusim ako zvladnem babo s tymito mojimi vlastnostami. Pilne si budujem karieru a neviem si predstavit zrazu zostat doma a byt vdacna za kazdu minutu spanku. Neviem si predstavit byt cely den doma a venovat sa plne babu. Prosim vas, povedzte mi z vlastnych skusenosti (prosim nie take, ze pocula som) co sa da robit s babom. Kam s nimi chodite? Ake aktivity pre mamicky s babatkami existuju? Dakujeem.

daffi

moji znami su obidvaja horolezci - manzelia. maju maleho syna - tusim dvojrocneho, pritom sa nadalej venuju sportu, maleho beru na hory od jeho troch mesiacov, az sa vsetci cudovali ci im sibe. a tiez su obidvaja velmi ambiciozni, zena je lekarka a muz veduci vo firme. okrem toho maju kazdy svoje konicky, vsetko zvladaju, kazdy den chodia s malym cvicit, plavat, beru ho medzi ludi. je to len vec postoja, da sa zvladnut aj male dieta. ak ho zacnete hned socializovat, tak je to pre dieta len dobre, nebude z neho citlivka.

saxana

ahoj zewa, chapem Tvoje obavy. Tiez som bola mimoriadne aktivny clovek - mala som 2 prace, minimalne raz do mesiaca som lietala (pracovne/ sukromne) do zahranicia, tak som mala obavy, ci ma ta materska bude bavit, ci nebudem depkovat....
Velmi zavisi od babetka a od partnera. Vyhodu vidim v tom, ze mam vlastne auto. Kazdy den si robime dlhe prechadzky, raz do tyzdna idem do fitka.( babetko je zatial s dedom na prechadzke. Tu 1 1/2h len pre seba si maximalne vychutnavam. Mnohe restauracie ci hotely su teraz family friendly. Boli sme ani nie s 3 mesacnym babom na vikend na donovaloch, teraz tyzden v tatrach( mame dobry turisticky kocik).Uz sa tesim na jar, ked budeme spolu chodit na hradzu na korcule. Obcas idem pozret kolegyne do prace alebo sa stretnem s byv. spoluziackami,kt. tiez maju deti. Komunikujem s ludmi na soc. sietach...a uprimne, robota mi nechyba...aspon nie zatial :)
Neboj, kym mas len jedno dieta, tak urcite cely den nestravis len povinnostami v domacnosti.

Lulita

je to iny zivot ako si zvyknuta, ale ja napr. nie som typ, co by sa tahal na 10 kruzkov denne s babatkom na nezmyselne kruzky, ako posunkova rec a take kraviny, co si vymyslaju kvazi podnikatelia, aby zarobili, ani detske centra som nevyhladavala, na ihrisku je mamiciek dost, chodila som kazdy den na prechadzky, ale ja som mala velmi zle obdobie kvoli inym veciam vtedy, takze to zamestnavalo moju mysel 24 hodin denne, ked som problem vyriesila viac som si aj materstvo vedela vychutnat, byvame v peknej prirode, takze sme vela casu travili pri vode, prechadzkami a uplne mi to stacilo, dieta dobre, spave v noci :D takze som to nepocitila ako nejaku zataz....a doma mi bolo dobre...

arriva

Tuším si úplne zúfalá z predstavy že budeš sama doma s dieťaťom. A veru prvé mesiace budeš - ak chces byť dobrá matka, nevesat dieťa na krk príbuzným a naučiť ho čím skor na umelú výživu. Je to naozaj veľmi náročné životné obdobie, kedy treba potlačiť svoje ego, ale aj najkrajšie. Je to práca na 24 hodín denne. S babatkom odmala ale chodíš na prechádzky, kým leží pekne v kociku, dá sa pokecat s inymi mamickami. Aspoň sa dozvies veľa užitočných vecí. Ked už bude behať, nesmies ho spustiť z oči. A treba sa mu venovať naozaj od malička, dieťa je komunikativny tvor, aj ked nerozpráva. Bude stredom tvojho vesmíru. Ani nebudeš vedieť ako ti ten čas ubehne. Bolo by fajn nájsť si kamarátky, čo majú tiež deti, s tými slobodnými sa ťažšie budeš už synchronizovat . Aktívne sa nejakému koníčku asi budeš môcť venovať až ked bude dieťa o dosť staršie.

Monitaaa

zewa
s dieťatkom môžeš robiť všetko to, na čo ho naučíš... Nie je problém vziať babo do posilky, na dovolenku, túru, na golf, a vlastne na skoro vsetky aktivity. Pokial ho na to privyknes od malička, bude to pre neho uplne prirodzene a nebudes s tym mat ziaden problem... Ja som svoje babo brala vsade so sebou, samozrejme trosku tomu musis prisposobit svoj program, ale určite to nebudes brat ako obmedzujuce, naopak bude ta to velmi tesit. Napr. pri sporte nemam lepsieho fanusika ako moje dieťa :D

vebe

Mozno ked budes uz to dieta skutocne mat, tak sa dostanes do realu, co sa s nim da a co nie. Mam pocit, ze nemas este celkom realnu predstavu, co znamena mat doma vlastne dietatko. Uz teraz si planujes, kam vsade s nim chces chodit. Kazde ma svoj rezim, dlho trva, ked sa musis nastavit na taky 3-4 hodinovy rezim a to toho moc nestihnes. Ked malicke zacina sediet, blabotat, chodit, tak potrebuje aby si s nim vela komunikovala hrajuskala sa, nie chodila stale niekde do spolocnosti, kde sa clovek zarozprava a vlastne dieta len okrika. No a neskor ked chodi do skolky a nehovoriac o tom ked zacne chodit do skoly, to su roky, ked zije clovek medzi domacnostou, pracou, skolou, kruzkami, domacimi ulohami a nutenim deti ist uz spat. Ono to tak musi byt, vtedy veci totzito funguju. Ked si to v tychto fazach niekto chce prilis ulahcit a prilis splocensky zije, neskor sa to vrati. Problemove deti totizto nevznikaju zrazu, to je dlhorocny proces a v case puberty moze potom naplno prepuknut. Rodicia su pre deti nezastupitelni, deti potrebuju mamu co je vzdy tam, kde to oni potrebuju a to nie je pri plnom profesionalnom zatazeni vzdy take jednoduche. Stale to vnimas cele ako izolaciu od spolocnosti, chcelo by to zmenit uhol pohladu a postoj k "matiu dietata". Dieta nam uplne zmeni zivot, a plati to aj ked su deti dospele

zewa

Nie, ešte necakam. Chystáme sa tak o dva roky. Len to znamena, že v podstate o rok by som mala otehotnieť. Už ked ho hudem mať, tak sa mu prisposobim. Len si neviem predstaviť tu izoláciu od spoločnosti. Čo konkrétne okrem plávania sa dá robiť? Myslím s tými menšími.

Dadula56

Ak si taka aktivna, cielavedoma a ctiziadostiva, tak by pre teba nemal byt problem si nejake nove aktivity s dietatom najst.

arriva

Život s dieťaťom je úplne iný ako život bez dieťaťa, ak sa na to necitis, tak to radsej nerob. Alebo už čakáš mimi? Materské pocity sú úžasné, vďaka nim zabudnes na nejakú kariéru...dieťa je najväčší poklad, to pochopis, priority sa ti úplne prirodzene zmenia. Je fajn že si aktívna, ale aktivity treba prispôsobovať dieťaťu a nie naopak. Neboj, nudiť sa nebudeš, navyše spoznas úplne nové situacie, ľudí aj miesta.