Medicína?

Príspevok v téme: Medicína?
didianka

Poraďte mi prosím vás. Uprednostním radu tých, čo tu študujú, o medicínu zaujímajú, alebo majú niekoho známeho na medicíne. Mám 19 rokov a študujem na Strednej zdravotníckej škole- odbor farmaceutický laborant. Študujem tu predmety ako napr.: príprava liekov, farmaceutická chémia a analýza liečiv, farmakognózia, farmakológia, jazyky, v prvých ročníkoch aj matika a fyzika, ... O pol roka ma čaká maturita. Už dlho zvažujem, že by som chcela byť raz doktorka, možno kožná (dermatologička). Po mature si chcem dať pauzu, určite aspoň rok a zamestnať sa v lekárni ako laborantka. Slušne si zarobím a popritom by som sa chcela poctivo začať učiť na prijímačky na túto školu. Je tu však ALE. Od tretieho ročníku ma už "až tak" nebaví učiť sa, čo by mohol byť veľký problém. Neviem sa sústrediť, keď sa učím. Rozmýšľam často nad úplnými banalitkami- ako byť krajšia napr. :D dosť ma baví móda, starať sa o seba, pekne vyzerať, chalani... oh nepokračujem. Ale vždy si poviem, koho vlastne baví učiť sa? A je tu ďalšie ale. Chémia je pre mňa náročná (preto sa ani nepokúšam dostať sa na farmáciu, na ktorú je môj odbor zameraný), detto matika a fyzika. Ale ostatné predmety myslím, že by u mňa nemuseli byť problém. Myslíte, že by som túto školu mohla napriek týmto negatívam zvládnuť?

Dadula56

Ist na medicinu, pokial nevies sediet 12-16 hodin denne na zadku a ucit sa je uplne zbytocne.
Oblbovaky ti tazko pomozu, je to hlavne o zeleznej voli.

Lilyyy

"....zamestnať sa v lekárni ako laborantka. Slušne si zarobím...."

to je koľko ? aký plat majú laboranti s maturou v lekárni , prosim ?
Pýtam sa, lebo ma to zaujíma.
Vďaka za odpoved :)

jj, a medina to sú hodiny, hodiny, týždne presedené nad knihami.
A keď si taká, že moda, chalani, party, zábava , tak na tu medinu radsej nechod a uži si radšej život :):)

Chemia je pre teba narocna, hmmmm , ja som sa tej chemii venovala dosť vela pocas prípravy na prijimacky na LF . A v prvom i druhom rocniku je biochemia, co tiež nie je nic lahke.
.....
ale mohla by si to skusiť, tak ako si napisala, zamestnaj sa rok-dva a potom sa zacni pripravovať na prijimacky - a uz tam uvidis, ci to zvládaš , ci sa dokážes hodiny sustrediť na ucenie .
alebo o rok, ked budes aj zamestnana, budeš rozmyslat ináč a už ťa ta medina lakať možno nebude . Cas ti sam ukaže :)

llek

Neviem, ci si ma dobre pochopila. Neviem ci riesenim su lieky od psychiatra. Je to skor vec volovych vlastnosti. Chce to pevnu volu, jednoducho vediet na urcity cas pustit ine veci z hlavy a sustredit sa na ucenie. Inymi slovami, vypnut mobil, facebook, vypnut ine rusive podnety, prepnut hlavu, prilepit sa na stolicku a ides.

Didianka

Ilek, ďakujem za radu. Ja som už aj rozmýšľala, že by mi mohol pomôcť psychiater predpísaním nejakých liečikov na vyššie sústredenie sa a koncentráciu a celkovo, lepšie zvládanie stresu.. možno to považovať u niektorých za to posledné a hlúpe, ale u mňa je to asi jedno z najlepších východisk a vyskúšam to.

llek

Medicina je 6 rokov ucenia, neskutocne mnozstvo faktov. Co si pamatam, tak za nasich ciast koniec 3 rocnika bola patologia a patofyziologia a este nieco mensie. Patola a patofzyiologia, to bolo pre mna 6 tyzdnov stravenych na zadku od rana do vecera. Pochybujem, ze sa na tomto nieco za tie roky zmenilo. Takze ak nemas vztah k uceniu a mas problem sa sustredit, tak si vymysli radsej inu skolu. Lebo po 6 rokoch pridu atestacie a to ucenie proste skonci snad az odchodom do penzie.