Zdravim, som 15 rocny chalan s peknym zivotom pred sebou ale brani mi v tom psychicka choroba alebo neviem ako to nazvat je to vlastne nezvycajna bolest hlavy v zadnej casti mozku prejavuje sa to ako svrbenie a viem to sposobit aj ja sam pochopite ked budete citat dokonca. Ide vlastne o to ze som sa naucil nezozmyslat tak som to nazval jeden den som chcel skusit nieco nove a tak som sa naucil nerozmyslat kazdy cloveku behaju nejake myslienky v hlave ale ja som sa naucil ze nic mi nebeha po rozume a teraz tym trpim a som ako motovidlo neviem niekedy pomenovat vec proste mi to vypadne a bolo to sposobene asi tym ze raz mi otec povedal ze neviem rozpravat ze koktam a vtedy to tak nebolo len kvoli pc ked som dohral som rozmyslal nad tym co a jak na pc a vtedy som este nevnimal az tak po pol hodine som zase bol ok no a to bolo este vtedy ked som bol uplne v pohode no a z toho som asi dostal strach ze neviem rozpravat a konkretne sa bojim ked mi ludia daju nepriamo najavo ze koktam ale ja az tak nekoktam hlavne medzi kamaratmi vtedy som v pohode a ide o to hlavne ze sa bojim ked mi toto ludia robia :) ale nemam ten pocit v hlave ked sa niecomu venujem hlavne sportu proste som zaujaty a na tu nemyslenost nemam cas da sa tak povedat a proste chcem ten pocit dostat z hlavy prec aj ked som normalne napr ked teraz toto pisem, a dalsia vec neviem ci si to len namyslam ci mi nekleslo sebavedomie neviem fakt pls nazor na to mi popiste dakujem
Mam problemktory je zavazny a neviem ako sa z toho dostat je to neobvykly strach
prestanes mysliet (tranz) "ohlupnes" ... vides z tranzu si rozumny :), ziskaj nad tym kontrolu treningom... trenuj pravidelne v jednu dobu, jeden alebo viac krat denne (po 10 min. denne + - )... ked "vstupujes" do "nemyslenia" pridaj spustac napriklad ako maju ludia co medituju spojene tri prsty, bud si vedomy toho ako VSTUPUJES do "nemyslenia" nasledovneho: mas pritom nejaky obraz? zvuky? vnutorny hlas hovori nieco pri vstupe? pocity?, odteraz vzdy ked vstupis do "nemyslenia" maj spojene tri prsty (pripadne si povedz to co si hovoris) naopak ked vyspujues z nemyslenia, povedz si nasledovnu vetu (nahlas alebo vnutornym hlasom) - BUDEM POCITAT OD JEDNA DO TRI, KED POVIEM TRI OTVORIM OCI (ak su zatvorene) A BUDEM UPLNE BDELY a rozpoj prsty... skus niekolko dni trenovat, prechod medzi stavmi by mal byt casom okamzity - NA POVEL... Slovicko "ohlupnes" nieje moc pekne a vobec nevystihuje potencial ktory sa za nim v tvojom pripade skryva. Neboj sa vyhladat pomoc lekara/psychologa ... moze ta vela naucit :)
ci myslis alebo "nemyslis" nic ta nema vzadu ani inde v hlave boliet ani svrbiet. ked je tato bolest realna treba sa obratit na lekara.
a ostatne veci co sa ti prihodili su zrejme sposobene nedostatkom zdravych cinnosti ako su praca, ucenie alebo uspokojujuce hobby - skratka mas vela casu na rozmyslanie oblbostiach, ale nic moc toho nenarobis, a medzi tym si ani nestihnes dostatocne oddychnut.
a co sa tyka upozornovania na kloktanie alebo slabe sebavodomie - je to len na sebakotrole a povzneseni sa nad vecou: pri rozpravani viac hovor napr: pockaj porozmyslam - kamarati budu cakat na odpoved a ty budes vediet ze mas tak dostatok casu, aby si sa spravne vykoktal:D
Takze nemam to brat ako zlu vlastnost hej? vlastne ide o to ze si predstav ze sa ti nic mozgom nehrnie a nic nemas na mysli a toto som sa naucil. Ale moze to byt tak lebo ja to beriem ako strach ze som akokeby ohlupol.
Cavko, to co si popisal (nemyslenie), mi pripomina stav tranzu pouzivanyh v hypnoterapii, niektori ludia sa to ucia mesiace, roky, mozno to nazvat aj meditaciou kedze v meditacii ide o spomalenie mysle a len "byt" ... naucil si sa nieco velmi cenne, kedze v tranze je mozne robit s telom a myslou doslova zazraky (extremne rychle ucenie, rychle "dobit" energiu, byt rychlejsi, silnejsi, bdelejsi) ... ak ti mozem poradit okrem psychologa tak skus vyhladat hypnotizera ... moze ti dat vela cennych informacii pre teba ako vyuzit to co si sa naucil ...