Môže sa jednať o Astmu?

Príspevok v téme: Môže sa jednať o Astmu?
Majotom

Dobrý Deň, Zhruba v máji mi zistili zápal plúc, ktorý mi trval 3 mesiace ... Mesiac aj volačo bolo dobre a teraz posledny týždeň mám taký problém že vždy v noci sa zobudím na to že mám kašel... vačšinou je to dráždivý kašel, pri ktorom mi chrčia aj plúca ... Cez deň nie, to len tak sem tak pokašlávam .. Pred 2 týždnami som bol na kontrolnom RTG ohladom toho zapalu plúc, čo som mal.. Snímok bol v poriadku .. Ohladom terajšieho kašlania mi dala doktorka vtedy sirup mucosolvan ale velmi mi nepomáha... Tak som šiel dnes k doktorke opat a ta mi spravila odbery .. CRP v norme a aj ostatné veci ako Kr. Obraz atd ... len sa čaká ešte ale 10 dni na výsledky na chlamídie a mykoplazmy ... Ale to mi robili aj vtedy ked som mal zápal plúc a tie boli v poriadku .. Takže ma dnes poslala opat na plucne... Fúkal som do spirometrie- v poriadku, potom do ešte jedného prístroja, na displeji behal taky obláčik a svojim dýchaním som ho musel udržiavať v norme .. to som mal zvýšené okolo 90 .. Tak plúcna mi predpísala sprej ecobec a ventolin inhaler N a k tomu ešte tabletky alerid ... myslíte si že mám nábeh na astmu ?? a že mi tie spreje pomôžu?? Inak musím spomenúť že v rodine má už astmu moj brat aj otec ... ďakujem ..

Majotom

a mal som aj alergologické vyšetrenie a to bolo negatívne , tak ako to je??? pred 2 tyzdnami som bol taký prechladnutý (nádcha-sopel,kýchanie atd) doktorka mi dala na to antibiotika na 3 dni ... sranda že ma kašel a s tym spojene veci na tkzv. astmu prešiel ale uplne... a ked som to dobral tak po týzdni znova ... a vždy ked tak viac zakašlem tak mi ide s pluc alebo s priedušiek teraz neviem taka zvlastna pachut ... prečo??

tepecehaaaa

Majotom, samozrejme, ze ta to "moze prejst". Ale je velmi pravdepodobne, ze casom sa to opat moze prejavit. Mas typicke priznaky pre zacinajucu astmu-nocny kasel, zvysena koncentracia NO vo vydychovanom vzduchu, aj ked spirometria je v poriadku. Navyse mas pozitivnu rodinnu anamnezu. Jednoducho povedane-mas v sebe geneticke predpoklady pre rozvoj astmy, bude zalezat aj od vplyvov prostredia a od tvojho imunitneho systemu, ako sa to vyvinie. Moznosti je velmi vela a nie je astma ako astma, su rozne stupne zavaznosti.

Majotom

kotkodak: Ale mne ešte nikto oficialne nestanovil diagnozu astma ... toto mám brať tyžden a potom sa uvidí .. nikde neni napísané , že ma to prejde .. či sa mýlim?

kotkodak

Astma sa vacsinou neda trvalo vyliecit, ale da sa drzat pod kontrolou tak, aby nesposobovala ziadne problemy, zalezi to od zavaznosti. U teba ide o lahky stupen a lieky mas OK.