Zanechanie studia

Príspevok v téme: Zanechanie studia
vecnystudent

zdravim vas, prosim vas nemate niekto skusenosti so zanechanim studia?lebo na nete toho vela nie je.som v prvom rocniku a chcem studium ukoncit, skola ma nebavi...vraj to mam pisomne oznamit dekanovy fakulty to znamena ze dnom skoncenia studia je den v ktorom bolo na fakulte dorucene vyhlasenie studenta o zanechani. ale zase vezmu mi moj isic?platila som za neho 20eu.zrusia mi isic?nie je lepsie pockat a nechat sa vylucit?a dalsia vec ked poslem zanechanie studia hned v ten den musim ist na urad sa zaevidovat?dakujem za vase odpovede

MarikaB

Ahoj, tak čo sa týka ISICu neviem na akej škole študuješ ale u nás sa to riešilo tak, že normálne si si nechala a platil ti do konca septembra nového školského roku. Čo sa týka vylúčenia alebo ked odídeš sama je na tebe ale kamarátka mala problém, že za papierom zo školy čakala 9 dní čím prešvihla 7 dňovú lehotu čo mala sa prísť nahlásiť na úrad práce a už si musela a zaplatiť za seba sama. Každopádne by ideálne bolo aby si napísala alebo išla na svoje štúdijne. Tam ti budú vedieť podať presné informácie.

Gabuliaka

Som študentka externeho studia. Chcela by som však zanechať studium. Mám nápísať list o zanechani studia na školu a ist sa hlásiť na urad pracé? Alebo mám počkať kým ma vyhodia na konci letného semestra, aby som nemusela isť na urad prace? A ďalšia vec, mám dohodu o vykonávani práce. Nestaci mi tento doklad na základe ktorého sa nemusím isť evidovať na udar práce, ak my už teraz vyradia zo školy? Dakujem za odpovede :)

Mima_S

Zdravím,

ja by som sa chcela opýtať či existuje aj nejaký univerzálny vzor na to oznámenie o zanechanie štúdia,a lebo to má každá vysoká škola daný svoj vzor.
Díky za odpoveď

Hajtra

Ahojte ja som sa uz dozvedela ze je lepšie nechat sa vylúčit zo štúdia, čiže v mojom pripade by som bola az do konca letneho semestra evidovana ako študent ....ale ako je to so socialnym štipendiom, kazdy mesiac by mi chodil dalej az kym neskonci letný semester ?..a nasledne ho nebude treba vrátit na zad, ked zistia ze som nechodila a ze ma vylúčili?...

eli.cic

ja som nechala školu po 2 týždňoch.
Isic som mala vybavený zaplatený a funkčný.

Áno, musela som napísať na dekanát, že končím so školou. Isic mi ostal - lebo je to predsa moje. Využívala som ho rok, keď som si ho už zaplatila.
Na úrad práce sa musíš zaevidovať do 7 dní od kedy ti vznikne na to povinnosť.

ewelin28

inak ak by si povedala, že isic nemáš, že si ho stratila, oni ti ho nemajú ako zablokovať na diaľku...takže mala by si mať možnosť ho využívať do septembra budúceho roka :)

flegma

ak si najdes pracu este pocas obdobia, ked budes studentkou, na urad netreba chodit, vtedy zabehnes na studijne a ukoncis studium oficialnou cestou, najlepsie den pred nastupom do prace... vsetky uradne zalezitosti za teba uz vybavi novy zamestnavatel

vecnystudent

dakujem ti za rady.a este by som chcela vediet ak si daj boze najdem robotu medzi tym ked som este studentka.cize pracu na plny uvazok, na urad normalne odnesiem papier ze som uz zamestnana?nebudu v tom mat chaos?