Invalidny dochodok

DiabetikIvo

Zdenka, to snáď nemyslíš vážne?

Tvoja dcéra - pomaly 19 ročná mladá dievčina, ktorá predpokladám je okrem diabetu úplne zdravá, je študentka pripravujúca sa na svoje povolanie a Ty chceš aby šla na invalidný dôchodok?

Ja viem, že invalidný dôchodok poberajú aj ľudia, ktorí by ho na 99% brať nemali, ale prečo chceš zo svojej dcéry robiť invalida to veru nechápem.

Myslíš si, že ako 19 ročná invalidná dôchodkyňa si ľahšie nájde uplatnenie v živote? Že sa ľahšie dostane na vysokú školu, alebo ak nechce študovať na vyške, že si ako invalidná dôchodkyňa nájde dobre platené zamestnanie? Alebo si myslíš, že almužna zvaná "Invalidný dôchodok" jej bude stačiť na dôstojný život maladého človeka, ktorý chce cestovať, športovať, baviť sa, či založiť si vlastnú rodinu?

Uvažuj, v dnešnej dobe môže diabetik robiť prakticky všetko na čo si trúfa...

Vieš o tom, že sa v súčasnosti pripravuje jeden diabetik na dráhu kozmonauta? Vieš o tom, že tento diabetik zdolal viacejkrát aj najvyššiu horu sveta Mount Everest? www.mojecukrovka.cz

Vieš o tom, že diabetička Paula z Čiech sama prešla na bicykli z čiech až na nórsky Nordkapp - najsevernejšie miesto Európy. (rychtarcikova.blog.idnes.cz ?

Samozrejme, nie každý diabetik má na to, aby dosiahol to čo vyššie spomínaní diabetici... Ale snažiť sa byť na invalidnom dôchodku iba preto, že mám diabetes bez vážnych komplikácií to ma za tých 40 rokov čo som na inzulíne ani nenapadlo...