Baleny celozrny chlieb - su v nom konzervanty?

husar

Ja kupujem ľanový chlieb,z našej Prievidzkej pekárne alebo Tyrolský viaczrnný z Veľkých Uheriec,pekáreň Pažiť 134,je to clebík pečený na slovensku a nedám naň dopustiť a ani okruh mojich známych,je to veľmi chutný chlebík,Tyrolský chlebík mi pripomína prázdniny z detstva,jeho vôňa a chuť,to je vôňa domova a vydrží v pohode 3dni,v chladničke aj týždeň nezmenenej vône aj chuti,..

erzike

hovorila som o balenom chlebe z kauflandu, znacka vitastar, ktory je z 50%celozrnny. no myslim ze ste ma presvedcili o kupe domacej pekarnicky.

RNG

Jefito, suhlasim, plno e-ciek je neskodnych takze by mohli byt predavane aj ako potravinove doplnky.
Zialbohu ale mnohe nie a prave tam je ten koren urazu.

Jefitto

Sa zase neposerte... kym som neštudoval chemiu, tiež som si myslel, že všetko, čo sa začína na E(320,440,...) je hneď svinstvo, ale tak to vôbec nie je...

RNG

Koza nie je problem je to tiez dobry zdoj roznych zivin, najma hyaluronanov, co je dobre aj na nasu kozu a klby, horsie su konzervanty, ktore vobec nepotrebujeme, zamoruju nam telo a stazuju travenie.
A to je vo vsetkom, inac by sa to prirychlo kazilo. Nehovoriac o farbivach a inych "kozmetickych" prisadach pre lepsi vzhlad vyrobkov. napr nitraty sa bezne pridavaju proti tomu, aby maso nehnedlo, tak isto prebytocna sol, ktoru nepotrebujeme a prispieva k zvyseniu krvneho tlaku, lebo samozrejme pouzivazju len NaCl nie KCl, ktora by sa nam zisla.
A nitraty pri prazeni(napr slanina) vytvaraju karcinogenne peroxidy....

lost

vcera som otvoril zavaranu konzervu masa, co sa mi pred cca rokom aj +- mesiac podarilo zavarit :D
ale mal som pochybnosti, ci to bude OK ale bolo, teda asi ano :D len to bolo sakra slane, na moj vkus dost a myslim ze morcacie/kuracie maso nie je velmi vhodne na zavaranie..
ale princip funguje, mozem si ulozit jedlo prakticky naveky a nie som zavisly na nicom..
by ma zaujimalo, ako by si dnesny system poradil s tym, ak by sa co i len 20% ludi odtrhlo od neho.. resp polovica :D

lost

Inac je to seriozne hnusny pocit, ked mam na vyber milion produketov, ale v kazdom (absolutne kazdom) sa nachadza minimalne jedna latka, ktora by tam nemusela byt..
A aj keby nejakou nahodou, tak mam pochybnosti o povode danych surovin, lebo prechadzaju x-kilometrov a x-spracovatelov a kedze mame "dobu ked sa setria naklady", nikdy neviem co pokazia.

Napr tuniakove konzervy, a BPA v nich, stalo by to 2centy aby tam BPA nedavali, ale nieee, oni setria.

no OK moji mili, aj ja budem setrit a prajem vam SKORY KRACH !!!

Najčítanejšie články