Lekáreň alebo ako to vidíte vy

julisa12

stale chodim len do jednej lekarne a tam su velmi ochotne lekarnicky..vzdy mi vedia dbre poradit a vzdy aj vsetko maju co chcem a potrebujem

sajfra

Len sa spytam: lekarnik je nejako specialne priplacany aj za predaj urcitych znaciek? Napr. pri probiotikach? Pretoze niektore su lacne, niektore drahe, k rovnakemu lieku mi v jednej lekarni ponuknu take a v druhej inaksie, aj ked maju rovnake ako aj v tej prvej lekarni. A potom sa mi aj tak na konci zda, ze mi vlastne neodporuci to najlepsie k lieku, ale ukaze mi lacnotu vs. drahotu a aj tak si mam vybrat sama. WTF???
Diky.

system

minule som si kupoval pomadu, vravim ze chcem najlepsiu aku maju a dala mi nejaky smejd SOS za euro pade :D cakal som nieco okolo 5 € toto je vazne najlepsie co mi ponukla ? :D:D inac problem nemam ziadny vzdy si zistim nejake info o " lieku " na nete a lekarnik mi to uz len potvrdi :D pripadne ak ma boli hrdlo sama mi povie ze tie su slabe pastylky aby som si kupil radsej ine a pod. aj tak obdivujem aky prehlad maju o liekoch a mastiach pri takom mnozstve kadejakych blbosti.

RNG

Lekarnici, cest malym vynimkam, su vzdelani len okolo liekov, potravinove doplnky sa na farmaceutickej fakulte nevyucuju, leda ze im proti nim natrubia do hlavy nejake lzive informacie a "opatrnost" na ich "skodlive nasledky", co je samozrejme loz, lebo potravinove doplnky su schvalene lekarskymi komisiami na trh len ked neexistuju u nich ziadne skodlive postranne ucinky.Cosa tyka miesania roznych zmesi z jednotlivych zloziek, to dnes robi len malo lekarnikov, povacsine su redukovani na predavacov.

Pimpilica

Ahojte! Ďakujem VEĽMI PEKNE za vaše reakcie. Pracujem v lekárni a často sa zamýšľam nad tým ako nás vnímajú ľudia či pacienti. Viac mi ide o to, aby som poskytla dobré - objektívne informácie a nechala pacienta rozhodnúť sa.

Stále je čo zlepšovať a najlepšie je opýtať sa priamo tých ktorých sa to týka. Totiž, pred nejakým časom som sa veľmi zasmiala na "prieskume" medzi pacientami, kde boli hodnotení lekárnici, lekárne a najmä ich prístup. Výsledky boli úžasné (pre lekárnikov) a vzhľadom na to, že sa medzi nimi pohybujem, som bola sklamaná..

Ešte raz vďaka, pomohli ste mi! Prajem vám všetko dobré :)

doubledog

ja mam podobnu skusenost ako arman
:)
tiez som jednej lekarnicke vysvetlovat, ze najemno drtit prirodny material a potom ho skladovat je nezmysel, ze sa tym vyrazne znizuje kvalita.
a tiez sa tvarila dost nechapavo.

arman

Vacsinou narazim na hlupost a ego, tak sa nic nepytam. Kedysi, este kym tam bola starsia generacia, celkom toho vedeli, teraz tie mlade pipulky, na tie sa da len pekne usmiat a to je tak vsetko.
Ja tam chodim len po zopar vychytavok, ako semienka ostropestreca marianskeho, a vzdy vznikne nejaka zaujimava situacia.
Napriklad, minule ma jedna stara pani poucovala, aku blbost si vlastne pytam, ze oni maju len caj (nadrtene semienka). Ked som jej povedal, ze je to blbost, lebo su zoxidovane a skodia na pecen, zacala byt velmi zlostna, ze ako sa opovazujem tvrdit taku vec, ze to by urcite neschvalili keby to tak bolo.
Potom mi vycitavo nezabudla povedat, ze cele semienka ostropestreca marianskeho v lekarni nikdy nedostanem, ze to sa v lekarni nepredava, a nikdy o tom nepocula. Nato som jej povedal, ze to maju asi v polovici lekarni. Co sa jej znovu dotklo, a povedala mi, ze to nieje pravda, ze si vymyslam. Tak som bez slova odisiel, presiel 50m do dalsej lekarne, vypytal si ich tam, a rovno mi ich dali.
Obcas sa spytaju naco to chcem, tak ich poucim, ako sa to ma pouzivat. :-)

doubledog

pre mna je lekarnik iba predavac.

informacie o liekoch sa nedaju odovzdavat tak, ze mi to povie cez okienko popri tom, ako mi vydava drobne.