Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mozu bakterie a virusy sposobovat psychicke problemy?

Príspevok v téme: Mozu bakterie a virusy sposobovat psychicke problemy?
Lulita

tak ma to napadlo, brala som skoro 2 týždne antibiotika a moje uzkosti sa mi zlepsili, dokonca aj fyzicky som viac vladala, je par dni, co som ich dobrala a znova sa pomaly citim ako predtym, tak teraz neviem, ci mali atb nejake antidepresivne ucinky :D alebo sa mi vyhubene bakterie opat vratili, resp. sa poriadne neznicili, tiez som bola menej zimomrava pri ich brani

Lulita

ja som sa nestretla este s tym, ze by mi predpisal lekar placebo, som myslela, ze take sa deje len vo filmoch :) ale tak mozno tie atb neboli realne :D, ked stale sa neviem z tej choroby vytrepat vrr

RNG

Zialbohu toxoplazmozove cysticky nachadzaju dnes v tele az 1/3 populacie na svete . Pokial ich nie je privela, tak si to nijak neuvedomujeme.
en.wikipedia.org
Placebo je efekt hojne pouzivany lekarmi, ked pacienta presvecia, ze mu pomahaju. Psychiatri a psychologovia sa spoliehaju najma na tento efekt, a az ked nezaberie predpisuju AD.

praziq

iste. ake si brala atb? lebo ak su aj s posobenim na prvoky, tak je to dokonca potvrdenie istych studii. mnohe depresie vyvolava toxoplazmoza nastahovana na mozgu

Lulita

a 3 mesiace by som asi nevydrzala uz teraz som posledne 3 tabletky nemohla dobrat, lebo na creva to uz bola poriadna zataz

Maoam

cauko Lulita, jednak to, co ti napisal RNG o neurotoxinoch a dalej, chronicky chore oblicky s oslabenou funkciou maju vplyv na psychiku pacientov, drviva väcsina ma depresie, uzkosti, zvlast depresie su velmi caste, takisto bolesti hlavy

ak sa pocas brania antibiotika zmiernil zapal, tak sa tvoje telo lepsie citilo, co je normalne, lebo sa zlepsil jeho stav a ulavilo sa mu, cize viac energie, menej zimomrava si bola asi preto, ze ak mas chron. zapal, tak mas zimnice z neho

mozno by nebolo zle vyskusat dlhodobejsiu ATB-liecbu, tri mesiace a pod., lebo ty mas zapal chronicky, alebo subakutny a on fazovo akutne vzplanie a potom sa zasa zmierni na subakutny

luciano

Dnešná bigotná medicína neuznáva pôsobenie iných liekov na psychiku ako tých, ktoré sú na to určené to je AD, AP a BZD. Ja si však myslím, že aj iné lieky môžu psychiku ovplyvňovať a to rôznymi nepriamimi účinkami. Mne napríklad na psychickú nepohodu dokáže pomôcť aj obyčajný aspirin. Je to možno len placebo efekt, ale pomáha to.