Zavidim a som nestastna

Príspevok v téme: Zavidim a som nestastna
zuzana87

Kks ja uz nevladzem mam take nervy na sestru vobec sa so mnou nerozprava povie mi 2vety za cely den niekedy nic.Polku dna s nou travim doma a ide ma drbnut ze ako mozem mat taku bezcitnu sestru navyse je strasne sebavedoma a namyslena,tu sebavedomost jej zavidim lebo ja som uplna nula oproti nej nikto ma nechce som skareda a som sama bez kamosou takze taky nudny zivot ze az uz neviem co mam robit na pokeci ma fakt nebavi si pisat s neznamymi ludmi a stretnut sa snimi to tiez nie lebo by sa ma zlakli tak cele dni sedim doma a mam prd do zivota co sa ostatni chodia zabavat mam 18rokou a cele dni pozeram telku upratujem alebo citam prosim poradte co by ste robili v takejto situacii lebo najradsej by som bola kebyze som stastna mam kamosou chodim von a segra sa so mnou bavi

Maoam

to sa takto nerobi,ak by si to urobila takto, tak akurat dokazes len to, ze si rovnako 'uboha' ako ona, rsp. nezrela, neuvedomela

viem, ze rodinne veci vedia byt pekne drsne a niekedy sa to zda neriesitelne, ak ti mozem poradit, skus si ju prestat vsimat, prestat k nej 'vzhliadat', prestan ju pozorovat, prestan sa proste okolo nej tocit, aj ked to mozno robis nevedome

sustred sa vylucne na seba a zacni riesit svoj vlastny zivot, ked bude blacat po tebe, postav sa jej, s kludom ale s jasne urcenymi hranicami, pripadne odid okamzite z miestnosti, neodpovedaj, nechaj ju tam stat, nech si blaci

dolezite pre teba je pohnut sa dalej v TVOJOM zivote, riesit svoje problemy a od sestry sa proste distancuj

ako som uz pisala skor, zivot je nevyspytatelny a karta sa moze hocikedy obratit, nikdy nevies a tvoja segra tiez nie

kludne sa moze stat, ze raz bude potrebovat ona tvoju pomoc a ty na tom budes lepsie ako ona dnes

nesmies si nechat skakat po hlave, ale nebud ako ona, nechaj tomu cas a sustred sa na seba a svoj zivot

P.S. chod na skolu, ak mas moznost

zuzana87

ja neviem ale ked do mna blaci a hovori mi ze ma nenavidi tak by som jej vtedy priali co najhorsie veci ostat bez penazi aby mala nula kamaratou a kazdy by sa na nu vykaslal potom by pochopila co je rodina nie?

Maoam

kazdy clovek ma problemy, aj tvoja arogantna a nadmieru sebavedoma sestra ich ma alebo mat bude, lebo zivot je nevyspytatelny, mozno svojou aroganciou a namyslenostou zakryva nieco, to byva casto, mozno si mysli, ze tym sa lahsie preboxuje zivotom...

o nu nejde, ide o teba, mas 18, nechces ist dalej na skolu? nieco zo seba vykresat? vymyvanie mozgu komercnymi tel. programami a upratovanim z toho vela nebude

a kvoli depresiam a uzkostiam sa da predsa poziadat o odbornu pomoc, psycholog, neurolog, kognitivno-behavioralna terapia, moznosti mas X

kasandra

Tak nezáviď a budeš šťastná, pracuj na sebe. Sestra je sebavedomá a ty nie? Prečo je to tak? Lebo nič pre zmenu asi nerobíš. Sedíš doma a čumíš do bedni a upratuješ, tým si zvýšiš sebavedomie? Choď von medzi ľudí.
A ešte jedna otázka, prečo by sa ťa mali tí ľudia z pokecu zľaknúť, to tak strašne vyzeráš?