...vzdy,ked su na syna staznosti,tak si to hrozne moc beriem k srdcu,som z toho uplne nanic,placem,nejem...staznosti nie su pritom nic hrozostrasne..teda podla mna,ale ked mi mamicka,alebo pani ucitelka hovori,ze moj syn robi zle jej synovi,alebo dcere,alebo mi povie,ze skaredo nadaval jej synovi,alebo dcere,tak mam pocit,ze mam najhorsie dieta pod slnkom,..pri tom sa s nim stale doma rozpravam,ako sa ma v skole aj vonku spravat,ze nema robit zle,ze sa ma slusne vyjadrovat,nema nadavat..a aj tak sa po nejakom case stane,ze zas nieco...a ja som potom z toho uplne mimo..:-(,nedavno mi mamicka zalovala,ze jej dcere skaredo povedal,ona to riesila so mnou a s nim,ale nezabudla dodat,ze mala co robit,aby udrzala muza na uzde,lebo chcel ist za synom a vybavit si to s nim on sam...citila som sa priserne a hrozne som sa hanbila..
Aj vy to tak prezivate?
Tak už len trpezlive dohovaranie a naozaj ten poxitivny príklad.... Skús si prečítať knihu Hranice s deťmi od Townsend a Cloud. Možno ti pomôže
priznavam,ze mi doma niekedy ujde nejaka ta nadavka,ale nie smerom na detia nie to ,co povedal on tej spoluziacke...ked mi povedala mamicka,co povedal syn jej dcere,tak prve co ma napadlo bolo...preboha,ved teraz si bude mysliet,ze mne tak doma nadava manzel,a pritom mi tak v zivote nepovedal..on sa tak nevyjadruje..
Aký má doma príklad? Nenadavate na seba, ty na deti? Odkiaľ to má? Ked si nenechá dohovoriť asi to niekde vidí a myslí že je to normálne. Deti sa učia hlavne príkladom, zbytocne mu hovoríš niečo AK konas inak. AK to nnie je tvoj prípad tak neviem
niekedy si myslim,ze robim aj ja chybu,ked nechodim riesit ostatne deti,ked sa moje zaluju...ale ved to su DETI...a musia si iste veci vyriesit aj sami medzi sebou...lenze ked vidim,co vsetko riesia ostatne mamicky,tak sa nestacim cudovat...mozno si moje deti myslie,ze ked nechodim ja s krikom na ine decka,tak je to normalne a mozu to robit aj moji inim?..naozaj neviem,co urobit lepsie
ano angazuje...vzdy,ked su na syna staznosti,tak mu to samozrejme poviem a on to potom tiez s nim riesi...aj ked si myslim,ze to niekedy tie mamicky prehanaju,pretoze ja som sa nikdy nesla stazovat na ine deti a bolo by veru preco...ale ked sa stazuju,tak to musim riesit..stale mu dohovarame,rozpravame sa s nim..doma je v pohode,ale ja neviem,ci si chce medzi detmi nieco dokazovat,alebo co..