Dobry den. 24.10. som zacala na odporucanie mojej psychiatricky uzivat antidepresiva Trittico - kazdy vecer iba tretinu tabletky. Po desiatich dnoch som tieto antidepresiva musela vysadit, nakolko mi byvalo velmi na zvracanie a mala som hnacky (trpim histaminovou intoleranciou). Napriek vysadeniu sa vsak nemam dobre, kazdy den mi je na zvracanie a mavam hnacky. Preto sa chcem opytat, ci je mozne, ze mam taketo stavy kvoli vysadeniu antidepresiv? Ako dlho to moze trvat, ked som antidepresiva pred 11 dnami vysadila? Dakujem za odpoved.
Antidepresiva Trittico
Pre Kodiak. Ja sa liecim na psych. uz 13-sty rok a za tie roky som po AD- AMYTRIPTYLINE A LEXAURINE, pribrala som asi 15 kil. Vcera mi psych. predpisala Trittico 1/3 tabletky na noc, zatial som si ho nedala, lebo rano som si dala este noveril. Dr. mi noveril a amitriptylin vysadila, lebo som dostala na oci glaukom. Bojim sa toho trittica, lebo ja velmi zle znasam vsetky AD A TAK stale cakam s branim tritica.
CHcela by som sa spytat, ci moze AD tRITTICO sposobit emboliu. Dakujem za kazdu odpoved.
Ja som liečena na psych.už 12 rokov na panicku poruchu a stredne a ťažke depresie.Brala som už vela druhov liekov,no Trittico beriem rok.Je to vysoka davka 2 tablety večer.Som s nim spokojna je mi dobre,no zistila som,že od neho velmi priberam.Za rok je to približne 5 kil a to ma desi.Už je to iste a nastava dilema brať alebo nebrať.Ma s tym niekto take skusenosti ako ja.napište.
Bohužial hlavička človeka je neprebádana. Depresiu by mal mať na starsti serontonin,noradrenalin a dopamin? Zložite slova ....
Posobenim tritica ovplyvnujeme
len jeden tento system, čo by nemalo
byt zlé. Nepríjemné je len to, že ak úcinná látka svojou molekulou posobí na viacerých miestach v oraganizmme ale hlavne v mozgu, objavujú sa nežiadúce učinky. Lekár má iba krátky čas v ambulancii na to aby zhodnotil akým prínosom je liek pre pacienta , ktory predpisal. Samozrejme liek je dovtedy liekom, keď jeho dobrý účinok prevláda nad tými nežiadúcimi.
U niektorých cicavcov sa objavuje monogamia po celý ich život. Možno stále sa vracať do toho istého vzťahu s mužom či ženou vyplýva z takéhoto aspektu. Je to jednoducho v ľudoch.
Preto si myslím ...vykašli sa na toho muža ...že to nie je také jednoduché.
s tritticom som maximalne spokojny. vzdy sa dobre vyspim a tlmi mi to uzkosti. na moje problemy mi to teraz nepostacuje.. mam vela povinnosti ktore proste nezvladam ani tu zodpovednost.. doktorka mi predpisala wellbutrin (energicke antidepresivum na bazer dopaminu a noradrenalinu) .. mam to uz treti den a su to tazke stavy, ale po par dnoch by to malo prejst
:-)no polievocka...tebe asi vsetko v zivote vychadza?alebo.. si taka stastna povaha...zavidim..asi ta este neoklamal chlap viackrat a ked si sa mu uz naucila znova doverovat..tak oj..e znova,len s este horsim scenarom..ze nech mam fasa vianoce...hmm...aj tak dobre,aspon som nemusela umyt okna..ledva chodim...aj tak neznasam,ked pred vianocami alebo pred velkou nocou zeny visia ako opice na oknach..ja umyvam,ked sa mi chce a ked treba...nie preto,ze su sviatky...zavidim,ludom,co vedia prehodit problem cez plece...nie ako ja...ako taka krava sa citim,kebyze sa takto sprava hrdinka nejakej knihy,alebo filmu...tak to prestanem pozerat,ze na kravy sa pozerat nemusim..
boze, kvoli nejakemu vtakovi koniec sveta? si ty normalna? vidim, ze nie si...prestan riesit debila a ries svoju buducnost. zi si svoj zivot, ser na nejakeho magora, ved bud rada, ze si sa ho zbavila, nie? ja na tvojom mieste by som oslavovala, urcite by som nezrala trittico..
Tak dakujem polievocka...este by som potrebovala radu..ako mam zit dalej:-)...momentalne uz len dufam,ze v piatok bude koniec sveta...a bude koniec aj tomuto peklu...ja si viem vsetko logicky zdovodnit,len to sproste srdce asi piaty o.eb berie ako krivdu...a rozsypalo sa na kusky...keby bol aspon nejaky naznak predtym..ale nie,uplna "harmonia","laska":-)a potom takyto psychicky sok...som na dne
No tak kvoli chlapovi zrat antidepresiva je uplna blbost. Proste sa na neho vyser a zi dalej, nechapem, co riesis.